Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Mer kultur ger mindre trams-TV | Det självsäkra nedladdningskriget »

Bra manifestation mot skolnedskärningarna!
Stafrin | 15 Maj, 2009 18:24
Jag skulle vilja ge lärarförbundet här i Sundsvall en eloge för en bra manifestation på torget idag mot nedskärningarna inom skolan som sker i kommunen. Två kulturskoleelever underhöll med sång och gitarr medan lärare och föräldrar talade. Bäst tycker jag att dom båda föräldrarna som talade var som pekade på kommunens stora problem här: Prioritering!
"Jag vill hellre att mina barn ska gå i en trygg skola än att vi ska kunna gå på en teaterföreställning eller på ett äventyrsbad", sa en av föräldrarna. Den andra pekade på det ologiska svaret som alltid kommer när man ställer kommunen till svars med det faktum att man skär ner skolor och bygger skrytbyggnader för flera miljarder: Det tas från olika kassor.
"Skulle vår familj tänka så skulle vi få gå från vårt hem. Om vi har olika budgetar för mat, el, kläder osv och matpriserna höjs. Barnen får ingen mat, men vi har råd att köpa nya saker till dom!"
Flera lärare gick runt med vykort med budskapet att kommun och regering ska ta krisen på allvar och börja agera därefter som folket skulle skriva på. Vykorten skulle sen fraktas direkt till kommunhuset. Det var en ganska bra uppslutning från folket kring detta och det var rätt mycket folk som lyssnade och applåderade. Sen om det hjälper är en annan sak. Ska jag vara optimistisk eller realistisk? Givetvis lär det inte göra det. Inget kommer att ändras och nedskärningarna kommer att fortsätta, men jag antar att stämningen på torget kräver att jag tänker lite positivt, så jag kan väl ändå säga: Vi får väl hoppas att dom ser detta och tänker efter lite!

/JS09

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage