Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Bra manifestation mot skolnedskärningarna! | Skärpning i Pirate Bay-rättegången! »

Det självsäkra nedladdningskriget
Stafrin | 16 Maj, 2009 11:37
Justitieminister Beatrice Ask tätar till de hål som finns i IPRED-lagen som hittills gjort att telebolagen kunnat räcka lång näsa åt henne och kasta alla ip-uppgifter som upphovsrättsmännen vill ha. Jag kan skrattande skaka lite på huvudet åt folkets reaktion till allt detta nedladdningskaos. Överallt har jag sett stora uppmaningar att byta till telebolag som Bahnhof och Tele 2 som gör detta. Telebolagen skruvar nu på sig av oro inför Asks piska och jag frågar mig: Vad det alltså NÅGON som på fullaste allvar trodde att justitieministern skulle stöna och säga:
"Neeeeej, dom har hittat en lucka i lagen. Äsch, vi skiter i det. Den lag vi precis har skapat får ligga och vara verkningslös!"
Det borde man väl ha fattat att det inte skulle ta särskilt lång tid innan regeringen hade kommit sätt att komma runt det också.
Något som är lite komiskt är att läsa diskussionsforum där man diskuterar nedladdning. Där kan man se hur många nedladdare stöddigt och självsäkert helt viftar bort samhället och tror man är "Untoucheble". När sen det kommer en stor hint om att samhället är på väg att göra något mot nedladdning så viftar man bort det med ett:
"Äsch, dom vet inte vad dom gör! Dom gör bara bort sig!"
Och sen när regeringen kommer med IPRED-lagen så står man överraskad och är upprörd över att de faktiskt gjorde nåt, medan man själv inte gjort ett jota för att försöka kunna fortsätta med sin aktivitet.
Jag tänker inte ta någon lång debatt om nedladdningens vara eller icke vara, men det är ändå märkligt hur detta gör svenska nedladdare så självsäkra att man tror att maktens män och kvinnor skulle vika sig platt på marken. Utan att ta parti för någon sida så kan jag säga: Om man ska ta någon delseger i detta krig mot staten och kapitalet så borde man kanske inte underskatta fienden. Medan staten och kapitalet kanske borde lära sig att det aldrig är enes fel att två träter...

/JS09

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage