Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Kritiken mot EU finns där - trots valresultatet! | Vart är studentsången? »

En uppmaning till Sundsvalls politiker!
Stafrin | 10 Juni, 2009 11:43
En uppmaning till de ledande politikerna i Sundsvalls kommun: Läs denna artikel i Sundsvalls tidning om kommande nedläggningar av badhus och bibliotek i stan, eller rättare sagt läs kommentarerna till artikeln under! Inse då att majoriteten av Sundsvalls befolkning inte längre vill ha något äventyrsbad eller scenhus. Ett intressant bevis på det sågs på Nationaldagen då man presenterade namnet på det kommande äventyrsbadet, "Himlabadet" (över 2000 namnförslag från folket och DET var det bästa? Man längtar inte lite på att då få se resten av listan...). Vänsterpartiets Kim Ottosson, ordförande i kulturnämnden, presenterade det vinnande förslaget och frågade glatt och hurtigt folkhavet nedanför stora scenen:
"Och nu kommer ni väl och badar när Himlabadet öppnar 2010?"
Knäpptyst. Inte en människa sa nåt. Man kunde nästan höra en knappnål falla. Förmodligen för att många ville ha nåt annat. Dom vill ha trygghet. Majoriteten borde väl i så fall ha rätt - i en demokrati. Och om ett år är det dessutom kommunalval...
Sen kan ju nån också förklara för mig logiken i att inte kunna lägga ner äventyrsbadsplanerna och lägga pengarna på viktigare kommunal verksamhet därför att "dom ligger i skilda budgetar", men ändå kunna lägga ner andra badhus för viktigare kommunal verksamhet. Har alla kommunala projekt och badhus var sin budget?

/JS09

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage