Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« En uppmaning till Sundsvalls politiker! | Vem vinner på nya skollagen? »

Vart är studentsången?
Stafrin | 11 Juni, 2009 20:34
Jag var och tittade på ett studentfirande idag och blev rätt paff. Det säkraste tecknet att sommaren är här för mig är att höra studentsången, alltså "Sjung om studentens lyckliga dag, låtom oss fröjdas i ungdomens vår!". Men jag såg ca 15 klasser som gick ut på Hedbergska gymnasiet här i Sundsvall och bara två av dom sjöng studentsången. Min fråga är nu: Är studentsången på utdöende? Har den helt ersatts på trapporna av "EEEEE3BBBBB (insätt valfri klass) TJAAAAALLLAAALLAAALLAAALLAAALLAAAA!!!!"?
Med risk att låta 90 år gammal så hoppas jag inte det. För studenterna så är det säkert lättare att bara vråla än att lära sig en hel sångtext. Men traditionsbunden som jag är så hör jag nog hellre på den hederliga studentsången än på vad som kan betecknas som traditionellt fylleskrål. Ett kulturarv är på väg att försvinna. Boney M har tagit över studenten. Men OK, jag kanske inte ska vara girig... grattis ändå studenter.

/JS09

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage