Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Bensinbilen är inte död | Diskriminering av Njurundabor? »

Bdioui ute och cyklar om äventyrsbadet
Stafrin | 07 Augusti, 2009 22:04
Det är sällan jag rekommenderar nåt som kommer från tankesmedjan Timbro, ibland kan man undra om de har nån tanke i överhuvudtaget, men denna ordväxling i Dagbladet idag mellan Timbros Thomas Idergard och Sundsvalls kommunalråd Anita Bdioui om kommunens skrytbyggen, med fokusering på äventyrsbadet, är väldigt intressant där Idergards ord är tänkvärda och mest sanningsenliga och Bdioui är den som, som vanligt, är ute och cyklar. Det är underbart att läsa Bdiouis ord:
"Får vi tillresande till kommunen genererar det mer pengar till kommunkassan, och vi får mer pengar att bedriva kärnverksamhet för."
Problemet är bara att kärnverksamheten har man snart nästan redan lagt ner för att få pengar till det som ska ge pengar till kärnverksamheten.
"Jag tror satsningar vi gör som riktar sig till barn och unga är viktiga för framtiden", säger hon vidare, vilket visar att äventyrsbadet tydligen är viktigare för barns framtid än skolor, enligt socialdemokraterna i Sundsvall. Jag kan riktigt tänka mig en konversation mellan två föräldrar om några år:
"Går din son i en bra skola då?"
"Nej, men han badar på Himlabadet en hel del..."

/JS09

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage