Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Svensktoppen nästa - flipp eller flopp? | Härliga "På spåret"-minnen i SVT! »

Mer fantasi behövs i Kristallengalan!
Stafrin | 28 Augusti, 2009 22:54
Jag tittade faktiskt på TV-branschens grammisgala, Kristallen, i SVT idag. Egentligen är Kristallen till och med mer patetisk än Grammisgalan. Fem kanaler sitter och utbyter priser mellan varandra och klappar varandra på axeln, förutom tre priser där tittarna får vara med på ett hörn. Jag tänker inte ge några kommentarer om dom enskilda vinnarna eftersom jag knappt ser på några TV-program idag, mer än att jag tycker att det var kul att På Spåret blev årets program. Två saker slog mig dock med kvällens gala. Dels en liten tumme upp för att det inte var lika mycket av elefanternas julafton. Bortsett från att SVTs OS-sändningar fick sportpriset så slapp vi dom här gigantiska jättedyra mastodontsändningarna som ska ta hem allt, alltså av modellen Melodifestivalen, Idol och dylikt. I år var fokusen mer på dom mindre veckoprogrammen, vilket är hedersvärt.
Och andra sidan var det skrattretande att först höra hedersprisvinnaren Robert Aschberg tala varmt om hur Jan Steinbeck gjorde mer mångfald av TV-världen och sen se SVT ändå ta varenda statyett så när som på Carina Bergs pris för bästa kvinnliga programledare. Så man kan ju debattera om det är nåt fel på juryn som inte har mer fantasi eller om det är dom kommersiella kanalerna som har varit fullt så usla att det inte finns bättre program nån annanstans. Jag antar att det är lite av bägge.
Mer glamour har föreslagits för att göra Kristallengalan större tittarmässigt och mer lik den amerikanska Emmygalan. Själv tror jag att man skulle nå betydligt mer folklig bredd om man varvade prisutdelningarna med lite musik istället för att som nu mata på med pris efter pris efter pris efter pris. Anna Ternheim fick hylla de avlidna TV-hjältarna, men det var allt. Som en idé kunde man kanske ha tagit dit vinnarna i Dansbandskampen, Larz-Kristerz, som ju bevisligen varit en del av TV-året. Eller, även om jag kanske hade bytt kanal, någon från Idol som också är en del av det som detta pris ska hylla. Fantasin måste flöda lite mer annars kommer programmet att bara vara en privat firmafest för programledarna och tittarna kommer att slött och utstötta bläddra förbi.

/JS09

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
(no subject) [Reply]
morganoberg | 28 Augusti, 2009 23:12

Jag såg inte prisutdelningen, men jag håller ändå med!

(no subject) [Reply]
Jörgen Stafrin | 28 Augusti, 2009 23:25

Tack Morgan. Kul att du hittade hit!

(no subject) [Reply]
Jari | 28 Augusti, 2009 23:50

Jag tycker att Sofia Wistam skulle ha vunnit Bästa kvinnliga programledare av någon anledning :-)

(no subject) [Reply]
Jörgen Stafrin | 29 Augusti, 2009 00:31

Jag har inget emot Sofia Wistam som programledare normalt, men det program hon var nominerad för var ju bedrövligt trams. Men och andra sidan tycker jag hela Carina Berg är trams ;-)

(no subject) [Reply]
Jari | 29 Augusti, 2009 00:49

Ja nog var programmet trams alltid, anledningen till att jag tycker att Sofia skulle vinna var bara att jag gillar hehe..

(no subject) [Reply]
Jari | 29 Augusti, 2009 00:51

Hmm.. ett ord försvann, jag gillar henne skulle det vara :-)

(no subject) [Reply]
Jörgen Stafrin | 29 Augusti, 2009 00:54

Hehe, ja, förvisso. Man får ta det lilla positiva man kan få idag ;)

(no subject) [Reply]
Jari | 29 Augusti, 2009 01:13

Exakt hehe.. Annars håller jag med om det du skrev faktiskt.

Kristallen är till för dom stora bolagen som klappar varandra på ryggen bara.

Bättre om tittarna fick bestämma helt.

(no subject) [Reply]
Jörgen Stafrin | 29 Augusti, 2009 11:02

Ja, det gäller ju de flesta såna här prisgalor, inklusive grammisgalan. Men tyvärr, som jag skrev i en tidigare blogg, så tycks alla medier och bolag idag tro att folket kan inget och dom kan allt och ska ha all makt.

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage