Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Fegspel från V gynnar inte partiet | Låt kyrkan bestämma om kyrkan »

Ett år kvar och allt är lugnt - tyvärr
Stafrin | 15 September, 2009 21:28
Ett år kvar. Om precis ett år är det val igen och om inget händer till dess och det ser ut som det gör nu så blir det inte kul. Med en alliansregering som tryggt sitter kvar och kan titta ner på oss vanliga och kränka de arbetslösa ännu mer, med Sverigedemokraterna som dessutom marscherar in i riksdagen och kan bli tungan på vågen i invandrarfrågorna och med ett rödgrönt alternativ som inte tycks veta själva vilken politik dom ska ha. Mona Sahlin har absolut inte bedrivit en bra oppositionspolitik. En oppositionsledare ska inte sitta så tyst som hon och hennes parti har gjort under hela mandatperioden, trots att socialdemokraterna haft fullt med öppna mål under samtliga år. Om nu målet är att det ska finnas en låtsas-Allians till så har socialdemokraterna-miljöpartiet-vänsterpartiet ett år på sig att försöka sammangadda sig och hitta en gemensam punkt att lyfta fram och vara övertygande överens om. Så övertygande att väljarna tror på det.
Likadant som Fredrik Reinfeldt och kompani inte har lyckats bedriva en bra regeringspolitik. Han inledde hela mandatperioden för tre år sen med att lova att han skulle lyssna på folk, vilket ju har uteblivit. Underbart att se hur regeringen i stort sätt suttit och tittat på när krisen har dragit fram över företags-Sverige och sen se hur Reinfeldt går upp vid riksdagens öppnande och utropar att ”värsta stormen är över”.
Arbetslösheten är fortfarande skyhög, trots regeringens jättestarka plan mot utanförskap, Jobb- och Aktivitetsgarantin. När ska man inse att situationen är annorlundare nu jäntemot vid valet för 3 år sen och att man får anpassa sin arbetslöshetspolitik efter rådande situation? Dessutom har man sett till att människor är otrygga och rädda att behöva krypa till jobbet halvt döende för att inte bli avskedade.
Det är alltså ett år kvar till nästa val och det har inte direkt förändrats till det bättre i landet och fortsätter det som det ser ut nu så kommer det inte att bli en särskilt rolig valrörelse. Andelen röstskolkare tror jag kommer att vara stor till nästa val och det gynnar Alliansen mer än den rödgröna röran. Den värsta stormen är nog inte över. Den har knappt börjat.

/JS09

Bloggtoppen.se

 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Johan | 15 September, 2009 21:56

Problemet för oppositionen är att opinionssiffrorna stiger så länge som Mona är tyst. Så fort hon syns mycket i media sjunker stödet. Jobbigt för henne med tanke på att valrörelsen drar igång ordentligt om ett drygt halvår, och då kan hon inte längre hålla sig borta från offentligheten.

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage