Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Låt kyrkan bestämma om kyrkan | Årets mediafåne – ett märkligt fenomen! »

Anders Borg borde veta hut!
Stafrin | 22 September, 2009 21:45
Åter igen bevisar regeringen sitt sanna jag. Budgeten visade åter på att man inte på något sätt tänker hjälpa dom som har det svårt i samhället utan bara hylla dom som har det bra. Det är en stor ekonomisk kris, arbetslösheten kommer att snart kliva över 11 % och Anders Borg lägger fram en budget som kan betecknas som en krisbudget med något solindränkta kanter. Då passar regeringen på att sänka skatten för dom som har jobb. För att få igenom sitt förslag hos folket så flaggar man stolt att detta ju kommer att ge jobb och ”minska utanförskapet”. Hur då? Jo, finansministern förklarar med den kommentar som visar bäst på Alliansens cyniska politik:
”Om man sänker skatten så kommer dom arbetslösa att motiveras att söka jobb!”
Detta kan ju tolkas på två sätt. Antingen så är dom arbetslösa lata nollor som fortfarande inte söker några jobb och som får skylla sig själva om dom är så korkade att samhället inte anställer folk. Visst det låter ologiskt, det var meningen det. Men samtidigt kan man fråga sig om inte regeringens monstersatsningar Jobb Och Utvecklingsgarantin och Nystartsjobb var de stora morötterna som skulle motivera arbetslösa att söka jobb?! Är detta ett bevis i så fall att man misslyckats att motivera folk med dessa då och detta är den nya motivationen? Vilket som så är detta ännu ett i den långa raden av budgetar som släppts sen 2006 som går ut på att trampa på dom som har det svårast och dom som är arbetslösa och pika dom så mycket som det bara går. För finansminister Borg måste väl ändå veta att i en ekonomisk kris så anställer väldigt få företag arbetslösa. Är det då de arbetslösas bristande motivation som skapar det problemet? Anders Borg borde veta hut innan han ens öppnar munnen om sånt han inte har nån aning om! Absolut ingen blir hjälpt av att man kliver Sverige mitt itu i två olika klasser och synsätt genom att särbehandla folk och pika ena klassen. Som budget betraktat kan den inte ses som en besvikelse eftersom det inte fanns någon förväntan på att den skulle vara bra från början. Det var bara en normal klassisk Alliansbudget, full av vallöften (till pensionärerna nu), försämringar för de som inga pengar har och belöningar för dom som redan tjänar bra. Om ett år är det val. Ska man våga skratta eller gråta...?

/JS09

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage