Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Vältimad debatt om sjukförsäkringen | Vi behöver julen – trots allt… »

SAAB går i graven - var finns hjälpen?
Stafrin | 18 December, 2009 22:26
Flaggan är på halv stång och huvuderna äro nere och Sverige håller en tyst minut för SAAB. Sveriges folkkäraste bil har gått i graven när General Motors idag beslutades sig för att lägga ner märket efter den misslyckade affären med Sefyr. Jag tror inte det är nån svensk som inte har åkt med en SAAB nån gång. Jag minns att jag som liten tyckte att SAAB 900 hade en rätt trist och tråkig inredning, men som lät mysigt när den körde. Visst är det en liten nostalgisk tår som fälls för SAAB. Som jag sagt tidigare så har det ju visats nu det senaste året att SAAB är märket ingen numera egentligen vill ha. Men det jag mest tänker på en dag som denna är hur man nu kommer att ta emot de blivande arbetslösa arbetarna på SAAB. TV 4s ekonomiexpert Unni Jerndal sa att hon tyckte att det vore "mycket konstigt om regeringen inte ha nån plan eller påbörjat nån plan för dom arbetslösa". Ursäkta om jag inte har samma tro till regringen. Dom har ju inte lyft särskilt många strån för de som fått gå från andra företag i krisens Sverige, än mindre insett att deras jobb- och utvecklingsgaranti inte håller längre. Varför skulle då SAAB-anställda få nåt annorlundare? Kanske ger regeringen dom rätt att börja i jobb- och utvecklingsgarantin direkt istället för att vänta ett år, om det nu skulle klassas som "hjälp"...
Nu kanske jag låter pessimistisk och ingen vore gladare än jag om jag hade fel, men tyvärr är det sanningen om hur regeringen hitills skött denna kris. Så om nån politiker läser denna och tycker jag är cynisk och hård så varsågod, bevisa mig fel. Jag tror det är många arbetslösa som väntar på det. Till dess så får vi titta nostalgiskt på alla begagnade SAAB-bilar som fortfarande rullar på vägarna och minnas denna svenska klassiker som nu rullar ut ur historien och in på museum.

/JS09

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage