Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Intressant såpkrönika av James Wolcott! | Bra uppslutning på sjukhusmanifestation! »

Blir vården bättre efter uppsägningarna på Sundsvalls Sjukhus?
Stafrin | 10 Januari, 2010 12:07
Här i Sundsvall är det för tillfället full kaos inom vården just nu. När man skulle spara miljoner på Sundsvalls sjukhus tillsatte landstinget det norska konsultföretaget Mantec. Sjukhusets direktör Margareta Rödén valde att ändå vandra på och ignorera landstingets beslut och rensa upp på egen hand. Resultatet blev att landstingets ordförande Ewa Söderberg, av nån anledning socialdemokrat, såg rött och gav Rödén sparken varpå landstingsdirektör Sara Ekström hoppade av i protest mot beslutet. Klassiskt manér, stampa på de svaga och vill du inte vara med i stampandet får du sparken. Socialdemokraterna här uppe i Västernorrland är till en stor del mer blå än moderaterna och skulle nog i många beslut till och med fått Mona Sahlin att skämmas. En stor eloge där till Sara Ekström som hade kurage att stå upp för sin åsikt, nåt man sällan ser idag! Då är det tydligen bättre med nickedockor som går i ledband. En sån blev ny sjukhusdirektör efter Rödén, Sigbjörn Olofsson, som redan är sjukhusdirektör för Örnsköldsviks sjukhus och som dessutom inte ens bor i Norrland utan är från Stockholm. I en intervju i Örnsköldsviks Allehanda, i den klassiska frågerutan med personinformation som alltid är bredvid intervjun, så ser man "Bor: Örnsköldsvik, Stockholm och Västervik". Samt nu också en övernattningslägenhet i Sundsvall. Enligt honom är vård lika med "produktion". Och Söderberg är nog nöjd med Sigbjörns arbete. Förutom de redan 500 som skulle ha fått sparken från början sparkar han 200 till och de kvarvarande med en enorm börda ska gå på mindfullnesskurser för att klara stressen.
Hela fallet är en skandal från början till slut! Mitt förtroende för Sundsvalls sjukhus var lågt redan från början. För mycket slarv, ignorans och feldiagnoser har gjort att jag lite bävar för att hamna på detta sjukhus en dag och detta stärker knappast dess rykte. Att man, först och främst, anlitar en ekonomutbildad robot som direktör som redan har en VD-lön för att göra ett utländskt konsultföretags skitjobb och som far som en skottspole genom landet är så fräckt så det inte är klokt. En undersköterska har lön som hon knappt klarar sig på medan högste chefen, som personalen inte lär se personligen många gånger, har två VD-löner och bor inte ens i stan. Vad som sen inte kommer fram i denna debatt om Sundsvalls sjukhus dilemma är att vi trots allt diskuterar människoliv här. Vad blir resultatet hos de som ligger på sjukhuset och behöver vård? Blir vården, som alla har rätt till enligt lag, bättre när man sparkar 700 personer? Just nu så funderar flera svårt sjuka att flytta från stan eftersom det redan nu är svårt för dom att få rätt vård. Det är ett sjukhus vi diskuterar, inte ett affärsdrivande företag! Oavsett om man menar det eller inte så kommer sparkarna på personalen nere i botten att skvätta av sig på patienterna också. Men en sak är säker, det är val i år och här uppe kan detta ha kostat socialdemokraterna segern i landstingsvalet. Ewa Söderbergs krona står inte högt i kurs just nu och folket i Sundsvall är i upprorsstämning. Tänk på det 19 september när väljarna går till valurnorna, landstingspolitiker. Det finns gränser för hur man får behandla människor, personal eller patienter. Vård är att rädda människoliv och inte "produktion"! Efter valet kan det stå på Sigbjörn Olofssons personinfo i intervjuerna "Bor: Stockholm och Västervik". Om vi har tur...

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage