Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Utan musikintresse dör Grammisgalan! | Skrattretande debatt om småtramsig Guldbaggegala »

Meningslöst kommunmöte om sjukhusnedskärningarna!
Stafrin | 19 Januari, 2010 21:13
Idag möttes landstings- och kommunsossar och andra toppar på Hotell Knaust i Sundsvall för att diskutera nedskärningarna inom stans sjukhus, förmodligen till lunchens samtliga tre rätter. Att till att börja med hyra in sig på Hotell Knaust när man ska diskutera hur landstinget spar sina pengar, när man har ett stort kommunhus för sig själv, är ju bara det nåt att skaka på huvudet åt.
Och den som på allvar trodde att kommunens socialdemokrater skulle protestera vilt mot vad deras landstingskamrater har gjort står där med kraftig långnäsa. Sundsvalls kommunalråd Anita Bdioui talar som vanligt som en en bok i sina uttalanden efter mötet:
"Jag har full respekt för de människor som går ut i arbetslöshet, det är inget man önskar någon"
Men det var ju jättesnällt. Jag tror att det vore lite väl cyniskt om hon sa sig inte ha nån respekt alls för sina eventuella väljare i höst.
Beslutet av mötet tycks bli att två arbetsgrupper bildas, en av Sundsvalls kommun för att hjälpa de 700 som blir utan jobb och den andra av landstinget för att förhindra att patientgrupper och enskilda kommer i kläm vid nedskärningarna. På papperet låter detta som science fiction. Om kommungruppen säger Beduin-Anita:
"Vi ska dammsuga näringslivet för att se vilka behov som finns därute"
Den ena gruppen ska alltså hjälpa dessa 700 med det som arbetsförmedlingen inte lyckats med att göra åt den stora skara människor som är inskrivna som arbetssökande nu! Man kanske ska låtsas att man är sjuksköterska så får man ett jobb av en dammsugande kommun! Och hur den andra gruppen ska lyckas med att patienter inte ska komma i kläm när dom just ha sagt upp det som dessa människor behöver, sjukpersonal, kan man bara fantisera om.
Men realiteten blir nåt helt annat. Kommunens hjälp blir att överlämpa allt åt arbetsförmedlingen, vars regionschef också var med på mötet. Receptet stod redan klart, "omskolning, kompetensutveckling och validering", nåt som inte skiljer ett dugg från vad en normal arbetslös får göra. Och landstinget lär i stort sätt bara dra åt tumskruvarna på den kvarvarande personalen på sjukhuset, så i praktiken har man därmed inte gjort nåt. Man har fått det viktigaste:
"Vi har fått ett löfte här i dag att Sundsvall även fortsättningsvis ska vara ett länssjukhus", säger Bdioui. Jamen då så, då borde vi väl vara nöjda. En titel på ett sjukhus räddar så mycket mer människoliv än de som jobbar där! Risken är att socialdemokraterna i Sundsvall slog spiken i kistan på sin karriär som ledare av kommunalfullmäktige härmed.
Folkets dom efter detta möte är inte nådigt! Läs kommentarerna nedanför denna artikel från mötet i Sundsvalls tidning.

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage