Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Grattis Trollhättan - SAAB lever vidare | Sjukhuslogik enligt Sundsvall... »

Sjukhuskarusellen - en skam för Sverige!
Stafrin | 03 Februari, 2010 17:48
Låt mig få uppdatera er med de nya turerna kring sjukhusskandalen här uppe i Sundsvall. Hela historien är numera bortom bara det faktum att 700 anställda på Sundsvalls Sjukhus får sparken och vi i stan får en usel sjukvård. "Mr Robotman", sjukhusdirektören Sigbjörn Olofsson har 160 000 kronor i månaden för att avskeda 700 personer. Men som om det inte vore nog så får han dessutom 140 000 kronor i månaden fram till 2014 - oavsett om han blir kvar i Sundsvall eller inte, vilket måste vara ett avtal som tillhör de bättre en människa fått i landet nånsin. Enda gången den karln troligast skrattar är på väg in till banken, framför allt eftersom det inte är han själv personligen som ska avskeda dessa 700 sjukanställda. Det jobbet ger han till sin nya personalchef, Ing-Marie Bäcklin, som anställs på konsultbasis med 13000 kronor, plus omkostnader, i lön - per dag! En sak är säker, dom har gett ordet spara pengar en helt ny innebörd.
Denna Ing-Marie Bäcklin är en gammal vän till Sig-Björn Olofsson med egna ekonomiska problem. Hon är skyldig kronofogden en halv miljon för ett brott som får Mona Sahlins kontokortbrott 1995 att likna ett snatteribrott. Hon gjorde privata inköp från sin förra arbetsgivares kontokort för en halv miljon trots ständiga löften om tillbakabetalning. Då kan jag förstå att det finns fog att kräva en rejäl lön. Synd bara att det är vi skattebetalare som ska betala hennes skuld.
På Sundsvalls Tidnings ledarsida kräver tidningens plitiske redaktör Magnus Erixon landstingsrådet Ewa Söderbergs avgång, men det lär inte göra varken till eller från eftersom Ewa Söderberg själv redan nekat omval och avgår ändå och socialdemokraterna knappast vinner landstingsvalet. En läsare kommenterade hela landstingskarusellen med: "Den som röstar på socialdemokraterna i landstinget i höst måste vara lobotomerad!". Att avskeda Sig-Björn Olofsson skulle alltså minst sagt kosta mer än det skulle smaka. Och vad som händer Ing-Marie Bäcklin är väl mindre viktigt, förutom att man kanske inte ska ge hennes nåt ekonomiskt ansvar. Går hon kommer det troligast nån ny övervintrad yuppie med krav på miljonlön och fallskärm.
Kommunens agerande är minst sagt skrattretande. Anita Bdoui och några i sosseeliten gick plötsligt ut och tyckte att "Landstinget skött det dåligt", efter att tidigare ha accepterat deras agerande och tipsat om flyttning, omskolningar och gud vet vad. Valets desperata ansikten visar åter sina rätta färger. Sen hade man ett nytt möte med landstinget och alla sossetoppar kom ut efteråt och sa sig stödja landstinget.
Var detta slutar vet ingen, mer än att det är en härva som man bara skakar på huvudet åt. Är detta verkligen en bild av dagens Sverige? Åter igen, det är faktiskt människoliv i slutändan som det handlar om, både patienters och personals. DET får man aldrig glömma oavsett om man får 140000 i fallskärm eller 13000 om dan eller inte. Och sett ur det perspektivet så är detta en skam för Sverige att vi tillåter detta att hända.
Sigbjörn Olofsson, landstingsdirektören Lars Bohlin och Ewa Söderberg, och även de på Sundsvalls kommun, ska också få en hemläxa om de trots allt skulle läsa denna blogg. De ska klicka på denna länk och lära sig utan till det som står där. Ett bra kunnande när man ska vara politiker på den nivån och ska föra den politik man säger man ska göra.

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage