Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Alliansens praktikprogram – en flashback från 90-talet | Ord och uttryck jag ogillar... »

Kräv rätten till mänskliga sjukskrivningsregler!
Stafrin | 07 Mars, 2010 21:51
Att klaga på försäkringskassans sjukskrivningsregler har blivit nästan som att slå in öppna dörrar; det har gjorts i 900 andra bloggar och krönikor ända sen regeringen vann. Och vi har sett artikel på artikel om människor och sjuka som hamnat i kläm och utförsäkrats. Den senaste såg jag i Dagbladet här i Sundsvall för bara några dar sen. Vad skulle då egentligen en till göra för nytta kan man fråga sig. Frågan borde väl vara; om så många har visat sitt missnöje mot detta mänskliga förakt som dessa nya regler är och om det skrivits så mycket om detta, varför finns dom ännu? För det är vad det är: Ett mänskligt förakt! Det är sjuka människor som behöver hjälp av samhället för att klara sig, men där samhället nu skakar på huvudet och vänder dom ryggen. Människor som nu får ta dyra lån för att betala hyran, så långt det nu går, som tvingas söka jobb fast de inte klarar av ett jobb och där alla vet att ingen arbetsgivare skulle anställa dom eller som tvingas leva i fattigdom för att dom inte är lika frisk som alla andra. Är detta Sverige idag? Och ska vi finna oss i att socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson sätter näsan i vädret och helt ignorerar dessa människor eller att försäkringskassan ilsket sparkar på folk? Vad är det för Sverige vi vill ha? Jag vet att sjukskrivningarna sköt i höjden runt valet, men det är ingen anledning att bara för att några fuskar att ställa sig som en bödel och sparka på alla sjukskrivna. Jag har samlat här några av dom artiklar som visar på hur Sverige har blivit, de flesta är från 2009. Är detta normalt? Det blir intressant att se om nån av dessa, kära regering, kommer att rösta på er i valet i höst:

- Bröstcancersjuk tvingas jobba
- Trots sjukdom - försäkringskassan kräver att han ska jobba
- Parkinsonsjuke Jan Thimell tvingas arbeta
- Sjukskriven och utbränd - men tvingas jobba
- Familjen tvingas leva på socialbidrag
- Tvingas ta tjänstledigt för att söka jobb
- Isak, 3 är sjuk för ofta - Linda nekas ersättning
- Nekas sjukpenning trots sjukhusvistelse
- Lider av depression enligt läkaren men kassan tvingar Erik att jobba
-
Alla blir inte friska efter ett visst antal dagar

Nu är det lätt att peka på att det då är val i höst, men vad har vi för garanti att det blir bättre med en rödgrön seger? Personligen tycker jag att detta och arbetslöshetsfrågorna är det viktigaste frågorna inför valet. Dessa två handlar om mänsklighet och värdighet och har just nu inget med demokrati att göra! Det är dags att vi människor kräver rätten till vanlig mänsklighet! Oavsett vem som vinner i höst måste vi väljare se till att dessa cyniska och kränkande sjukskrivningsregler försvinner.

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage