Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Underlig folkhälsodebatt | Trist budget visar inget nytt »

Bdiouis avgång räcker inte
Stafrin | 13 April, 2010 21:35
Samtalsämnet denna vecka i stan är kommunalrådet Anita Bdioui som inte ställer upp till en ny period om socialdemokraterna vinner valet. Endast tre socialdemokratiska föreningar ger henne sitt stöd. Just när det gäller Bdioui så säger jag "Äntligen" inför beslutet. Inget snack. In i det sista kan man inte låta bli att skratta åt människans fräckhet och underligheter. Hon håller en presskonferens i frågan... i Härnösand (?!) med motiveringen att "medierna ville träffa henne och då får dom komma till länskansliet i Härnösand".
Journalisterna får i uppdrag under konferensen att "vara snälla", som om det var ett gäng tredjeklassare på studiebesök. Själv skrider fru kommunalråd in i oskuldsfullaste vitt och sätter sig framför en stor sosseros med dämpad belysning och två tända ljus framför sig. Detta utan att ha nåt annat att säga än det tidningarna redan skrivit för två dar sen samt några "inga kommentarer än". Ja, man kan verkligen undra varför gräsrötterna inte har förtroende för henne...
Kan man inte åtminståne begära att hon håller en presskonferens om framtiden för henne i den stad hon jobbar i, när beslutet trots allt påverkar Sundsvalls stads framtid? På frågan om hon ens sitter kvar till valet har hon inget svar på, vilket är den enda frågan som får anses som nåt nytt i ämnet.
Som kommunalråd anser jag att det är fullt förståeligt att hon saknar stöd. Personligen tycker jag att hon gjort ett uselt jobb att jobba för medborgarnas bästa och varit bra på att stå med flinet på varje bild och försöka sälja in det ena skrytbygget efter det andra, medan barnen på skolorna snart går ovanpå varandra. Himlabadet är bara ett exempel där hon lovat guld och gröna skogar, där luftslottet sen kraschat ner på jorden och man sen försökt släta över det inför befolkningen. Och sen har luftslotten bara fyllts på. Men man ska också komma ihåg att oavsett om Anita Bdioui är kvar eller inte, oavsett vem som tar över, så lär inte det förändra saken nåt nämvärt. Trots allt är det inte Bdioui ensam som beslutat om dessa byggen eller Sundsvalls nuvarande politik. De eventuellt efterföljande röda kommunalråden kommer med största sannolikhet vid en röd-grön seger här uppe att fortsätta på samma linje, fast kanske något smidigare. Jag kommer inte att sakna Anita Bdioui, men jag tvivlar på att det leder till nåt nytt. För det krävs en ny kurs, inte bara en ny kapten vid rodret!

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage