Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Trist budget visar inget nytt | Sundsvalls skivmässa är på rätt väg! »

Medias inspelningssyn förr och nu
Stafrin | 23 April, 2010 21:36
Jag skrattade åt en ganska kul nostalgikrock som kom över mig när jag lyssnade på en gammal inspelning av ett radioprogram från det sena 70-talet som hette "Night Flight", som spelade disco och soulmusik. Ett ganska oskyldigt program kan tyckas eftersom upplägget var att programledaren Rolf Arsenius i stort sätt bara spelade låtar på rad som i en melodiradio. Men man inledde hela programmet med att låta teknikern tala, för han hade också valt ut låtarna. Denne tekniker förklarar meningen med programmet samt avslutar med att säga:
"Så jag tycker ni ska ta fram bandspelaren och spela in programmet och använda som test"
Det blir rätt komiskt att titta på hur tiden har förändrats i synen på musik i medierna. Hade detta varit idag så hade banne mig inte teknikern sagt:
"Så jag tycker ni ska ta fram datorn och rippa av hela programmet till mp3-fil"
Då hade han förmodligen fått sparken samt en stämningsansökan från STIM över sig. På 70-talet uppmanade man lyssnarna att plocka fram bandspelaren och spela in helt öppet. Lite att tänka på i det kommersiella musikaliska kaosets tidevarv...

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
Night Flight [Reply]
Christian | 24 April, 2010 19:35

HEj;
Äntligen en som har känsla för lite juste 80-tals discokultur. Satt limmad framför radio på kvällarna, Night Flight gick 23-midnatt, helt underbart att banda det och sen på morgonen stoppa kassetten i min Sony Freestyle och lyssna på tunnelbanan på väg till jobbet. Har tyvärr inte något band kvar, men hoppas att någon gör en kulturgärning och lägger upp dom på Sveriges Radios hemsida för nedladdninig och nostalgitripp. I alla fall det sista programmet som jag länge hade kvar på band. Länge leve Rolf Arsenius och Olle Dahlqvist (tror jag han hette så)

Christian

(no subject) [Reply]
JörgenS | 24 April, 2010 19:49

Hej Christian,

Night Flight gick även på Sveriges Radios webradio för gamla program, SR Minnen, för bra länge sen. Skriv dit och fråga om dom kan spela det igen. Eftersom låtarna är upphovsrättsskyddade fortfarande så tvivlar jag att man lägger upp ett helt program på Sveriges Radios hemsida. Som jag skrev ovan så man dock hade gjort det på 70-talet kanske. ;)

Nightflight [Reply]
Rolf Arsenius | 20 Oktober, 2010 23:50

Jag har för mig att Olle sa "spela in programmet och använd som FESTband" - och vi fick duktigt på skallen av vår producent efteråt. Kul att ni gillade programmet.
N'Joy & B'Ware/Rolf Arsenius

Nightflight [Reply]
Olle Dahlquist | 21 Oktober, 2010 00:02

Det stämmer att jag föreslog att man skulle spela in programmet och använda det som festband. Det stämmer också att vi fick ordentligt på skallen för det uttalandet.
SR har nog inga kopior kvar på programmet, det har däremot jag. Troligen allihopa i mer eller mindre sändningsbar kvalitet.

Kul att så många fortfarande minns Nightflight.

/Olle Dahlquist

(no subject) [Reply]
Stafrin | 21 Oktober, 2010 20:43

Hej, Rolf och Olle,

Kul att ni hittade hit och kul med lite info backstage om tillfället! Tack för ett bra program! Det var nog jag som hörde fel. Självklart borde det vara "festband".

/JS10

Nightflight på Facebook [Reply]
Olle Dahlquist | 02 Mars, 2012 06:43

Sedan en tid tillbaka finns Nightflight som grupp på Facebook.
Kom gärna in och diskutera soul- och discomusik eller ta del av alla bra låtar som vi länkar till.

/Olle

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage