Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« V-kongressen går emot Ohly | McDonalds inte unikt - men skrämmande! »

Behövs fler serietidningsfilmer och gamla TV-serier?
Stafrin | 09 Maj, 2010 00:29
Jag kom just hem från att ha sett Iron Man 2. Jag ska nu inte recensera den filmen nåt närmare här. Jag tyckte den var OK, varken mer eller mindre. Skön underhållning på två timmar en lördagskväll, även om jag hade svårt för delar av handlingen! Vad jag däremot tänkte fråga är: Vart är fantasin i Hollywood? Jag har varit seriesamlare en gång och Spindelmannen och Marvel var en av de saker jag samlade mest aktivit på för ca 10-15 år sen. Men ändå är jag otroligt mätt på dessa eviga filmatiseringar av seriefigurer, framför allt eftersom de ofta också ändrar i filmen i förhållande till serien. Och, surprise, det är MÅNGA fler till på väg! Vänta er både Thor, Captain America, Avengers, Doctor Strange, en till Batman samt kanske också fler Spidermanfilmer. Samt, inte att för glömma, den kommande Tintinfilmen "Enhörningens hemlighet".
Samma sak med dessa ständiga remakes av gamla klassiska TV-serier, nu när A-team är på väg. Vi har dessutom under under de senaste 15 åren sett Helgonet, som blivit en mystisk tjuv, Miami Vice, som utspelar sig på 2000-talet fast varken Crocket eller Tubbs åldrats, Mission Impossible, där den lugne coole aristokraten Jim Phelps blivit en gubbsjuk massmördare och så vidare och så vidare. Jag vill INTE se fler slakter av klassiska TV-serier i modern tappning på bio! Är det svårt för dagens filmmakare att skapa nya filmer med nytt manus och låta det klassiska få vara klassiskt?! Numera verkar man göra filmer som precis som i musikvärlden, underhållningsvärlden, mediavärlden osv ska gå in genom ett öra och öga och ut lika fort igen utan att man ska minnas nåt. Jag kräver verkligen inte mycket, för jag vill inte heller ha några finstämda snobbiga Oscarsrullar, men just nu verkar det vara som i ordspråket: "Ur intet kommer inget". Skärpning, filmvärlden!

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage