Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« McDonalds inte unikt - men skrämmande! | Väntat schlagerfiasko »

Sjukhusproblemet är värre än SVT visade
Stafrin | 19 Maj, 2010 21:58
Ikväll så togs turerna kring Sundsvalls sjukhus upp i "Uppdrag granskning" i SVT. Äntligen, affären tas upp av nåt media på central nivå. Synd bara att det inte skedde när stormen ännu blåste utan nu när knappt ett ord nämnts på två månader. Att frågan tas upp är jättebra, inget snack. Men själva programmet kändes som ett mindre skott över mål. Man började med att som första uppgift kalla Sundsvalls sjukhus "Sveriges sämsta sjukhus"! Ouch, den sved, med all rätta. Men mynnade sen ut i en halv diskussion om sjukvårdssituationen överlag i Sverige och lite pekpinnar på läkarnas arbetsschema. Givetvis ska inte läkarnas del i detta glömmas bort. Det är under all kritik. Men det var mycket i denna karusell som förtjänades att belysas som varit horribelt och som är bov i dramat. Pengarna till Mantec var det primära i programmet och vårdköerna. Lite mer om patientsäkerheten när 800 sägs upp hade jag gärna sett också. Inte förrän på slutet när två sjuksköterskor från sjukhuset ställdes i diskussion med landstingsrådet Benny Eriksson så togs sköterskornas arbetssituation upp. Jag saknade mycket i denna dokumentär för det är inte bara Mantec som pengarna gått till. Inte ett ord om Ing-Marie Bäcklin och hennes minst sagt underliga konsultanställning, inget om Ewa Söderbergs jättefallskärm och Sig-Björn Olofssons jättearvode för att jobba med det han gör eller hans underliga syn på sjukvården. Det är mycket pengar som rullat iväg från landstinget i Västernorrland som man borde tagit upp och sett ur den synvinkeln så kunde man varit hårdare. Men ändå så skulle jag vilja ge en stor eloge till de båda sjuksköterskorna som var modiga nog att ställa sig upp och ryta i. Jag kunde inte heller låta bli att skrattandes skaka på huvudet åt Sig-Björn Olofssons helt självsäkra inställning när han på frågan om vad som händer om han inte ordnar upp detta nonchalant säger att:
"Den frågan behövs inte svaras på, för det kommer inte att hända..."
Inget fel på det självförtroendet. Som en deltagare på SVTs chat med programmets producenter sa:
"Det är folket på golvet som lever i verkligheten, politikerna lever i en bubbla!"
Så, som sagt, idén var bra från "Uppdrag granskning" och det fanns bra delar i programmet, men det kändes ändå som om man lät bli saker som krävdes för att få en perfekt helhetsbild av problemsituationen här uppe.

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage