Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Folkrättsbrottet i Sudan oacceptabelt! | Musiken blev Hultsfredsfestivalens död! »

Piratbyråns nedläggning var väntad
Stafrin | 27 Juni, 2010 16:45

Piratbyrån läggs ner. Saknad av ingen mer än dess innersta fanclub, eller...? Jag har med jämna mellanrum varit in på sidan för att se hur debatten går hos piratsidan när kriget om nedladdningens vara eller icke har gått och problemet är att Piratbyrån alltför ofta i många år nu suttit och ryckt på axlarna och sagt: "No problems!".
"Det är självklart att nedladdning ska finnas, politikerna och bolagen gör bara bort sig", har tongångarna låtit emellanåt. Vid ett tillfälle sa man sig till och med att man skulle sluta debattera nedladdningen för det var självklart för varenda svensk nu, var på man stod sen med gapande munnar när IPRED-lagen plötsligt slog till. Oavsett om man är för eller emot nedladdning så borde man se att detta är en oerhört naiv syn och enbart korkat att underskatta sina motståndare så mycket, i detta fall både stat och näringsliv.
"Piratbyrån har överlevt sig själv!", har jag läst på en del bloggar och till en viss del stämmer nog det. Inte bara för att man ibland inte tagit debatterna där man haft chansen utan också för att hela nedladdningsdebatten nästan helt stännat av. Från att hela nedladdningsrörelsen satte kaffet i vrångstrupen för ett år sen med både IPRED-lag, polisanmälan av Pirate Bays grundare samt försäljningshot av nyss nämnda sida så verkar knappt nån reagera på vare sig laglig eller olaglig nedladdning just nu. Om detta bara är en tillfällig paus eller om man till sist kapitulerat åter står att se. Men i och med Piratpartiets succé så har alla nedladdare fått en ny och kraftigare megafon och då känns Piratbyrån inte så nödvändig längre.

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage