Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Musiken blev Hultsfredsfestivalens död! | Efter Littorin - vart slutar medias jakt? »

Skumma vallöften av Sundsvalls rödgröna
Stafrin | 06 Juli, 2010 17:36
Desperationen är stor hos de regerande rödgröna här i Sundsvall. När man anar hur missnöjda stans innevånare är så står vallöfterna som spön i backen, även om de gör det med metoder som lämnar en viss bitter eftersmak i munnen. Fritidsgården Domsagas framtid har varit på tapeten och ett hett diskussionsämne i stan hela våren. Lokalen är enormt populärt bland ungdomar och flera av Sundsvalls största rockpersonligheter har spelat här. Ändå var man på det klara att Domsaga ska gå samma väg som 60-70 % av stans andra fritidsgårdar, nämligen i graven. Massiva protester kom, till ingen nytta. Ungdomarna fick flytta på sig... tills för nån vecka sen när Kulturnämndens ordförande Kim Ottosson beslöt att skona Domsaga och låta det vara kvar åtminstone ett år till.
"Vi lyssnar på protesterna", säger Ottosson och man ser ju inte valtrådarna som håller i beslutet heller. Framför allt när hon på frågan vad som händer nästa år med Domsaga lite vagt svarar att "vi tar ett år i taget". Beslutet kom lagom till dess att de rödgröna vunnit kommunvalet för att sen troligen åter klaga på att man inte har pengar.
Sak samma med det populära fikastället Gullgården på Norra Berget som hotades av nedläggning efter att man nobbat mer pengar. Med ett trollerislag så har plötsligt 200 000 kronor dykt upp på Kulturnämndens bord som Gullgården ska få och det populära stället kan räddas, tills vidare. De javú och åter igen ingen tillfällighet; Populärt ställe som ska hotas av nedläggning, protester, ingen lyssnar och plötsligt, några månader innan valet så finns det plötsligt pengar.
Visst, det är val och detta val kommer att bli det smutsigaste hittills, men det får väl ändå vara nån måtta och den gränsen tycker jag går vid att ge med ena handen och två månader senare ta tillbaka med andra när uppdraget är slutfört.

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage