Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Skumma vallöften av Sundsvalls rödgröna | Smart PR-kupp kring Littorin! »

Efter Littorin - vart slutar medias jakt?
Stafrin | 07 Juli, 2010 12:49
Jag antar att jag borde göra som Gert Fylking, ställa mig på en offentlig plats och bara vråla: "Äntligen!". Sven-Otto Littorin avgår! Som jag har längtat! Bland bloggare och kommentarer till alla artiklar i tidningarna så skämtas det hej vilt numera om vad Littorin borde göra som "arbetslös" och hur hans inkomst borde se ut när han nu "sagt upp sig från sitt jobb". Jag borde delta i den skadeglädjen, men det tänker jag inte göra. Vad tjänar det för syfte? Han ersätts vid en eventuell ny Alliansseger av en annan tomte med samma politik och retorik.
Hans officiella orsak till avhoppet är på grund av de påtryckningar som hans familj, framför allt hans barn, fått utstå och jag kan där förstå honom, även om han säkert hade alliansens bästa inför valet i sikte också. Med största sannolikhet är han en bättre pappa än minister. Men man kan också ifrågasätta medierna. Vi sitter och hånar skadeglatt åt att den man som under fyra år arrogant gett de arbetslösa skulden för sin egen situation och lurat in dom på åtgärder som inte alls ger några jobb. Samtidigt sänks a-kassan och alla arbetslösa får tugga på försäkringskassebeskeden medan företagen bara vill ha gratis arbetskraft i mesta möjliga mån. Littorin har varit en mardröm som minister, inget snack om saken. Han har varit bra på att sätta press på dom arbetslösa och låtsas se ut som att han har saken under kontroll. Men några nya jobb på marknaden har han inte lyckats trolla fram, trots allt snack om sänkt arbetsgivaravgift och alla löften till höger och vänster. Men hans barn har inget med det att göra. Vi kan håna honom hur mycket vi vill och man kan säga vad man vill om Littorins överdrivna snyftarbrev till medierna för att få nån sorts väljarsympati inför valet. Jag hoppas verkligen att man röstar efter eventuell politik den 19 september, inte för att tycka synd om moderaternas stackars lille minister. Man kan också säga vad man vill om Littorins vårdnas- och skilsmässotvist och hur han eventuellt ska ha varit som make. Men varför är det ingen som ifrågasätter det faktum att medierna helt ogenerat idag kan terrorisera barnen för att få en kommentar? Varför får offentligt folk mer idag än nånsin vara mera djur än vanliga människor när som kommer hem från jobbet? Det är en sak att folket är nyfiket och att peta lite på dom, en helt annan att barrikadera utanför hemmet i dagar för att få en skymt av den privata värld som finns bakom dörren. Jag kommer inte att sakna Littorin och jag tycker att det är nåt så in i helvete skönt att han lämnat regeringen, trots att jag vet att det knappast blir bättre. Men jag förstår att gränsen går nånstans, även för en minister. En viktigare fråga just nu är alltså; vart slutar denna medias desperata och idiotiska hetsjakt på de småkronor dom kan tjäna på vilken gröt Emma, Gustav eller Arvid Littorin äter till frukost?

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Jari | 08 Juli, 2010 18:37

Eftersom han är statsråd så har han råd att säga upp sig, han får ändå 12 månadslöner, 1,3 mille när han sa upp sig själv.

Anledningen till att ha avgick kan tydligen också vara som du kanske sett efter att du bloggade om det att han kan ha begått ett brott som har fängelsestraff i straffskalan.

Om jag fattar det rätt så hände det strax innan han blev vald till arbetsmarknadsminister, inte speciellt märkligt med tanke på hur måna fifflare Reinfeldt valde in och som sen fick avgå direkt.

(no subject) [Reply]
Stafrin | 08 Juli, 2010 21:59

Ja, det förväntar jag mig att han får.

När det gäller skandalen kring Aftonbladet och deras upptäckt så känns det som att jag inte riktigt vill kommentera det i nån ny blogg förrän jag får veta lite mer om spelet bakom detta för det är mycket här som inte stämmer. Jag håller med om att Littorins uppträdande när han konfronteras med frågan är mer än lovligt skum och ingen rök utan eld som det heter. Men Aftonbladets handlande av det hela är också ytterst märkligt. Plötsligt så behandlas en politiker/känd person med silkesvantar. Man avslöjar inget alls utan vill plötsligt ha nån form av bevis, men gläntar ändå lite på dörren för att skapa nån nyfikenhet. Sen stänger man igen med förklaringen "han är ingen offentlig person längre". It´s something fishy, som det heter...
Sen naturligtvis händer det att man blir glad åt nåt att skriva om i bloggen och dan efter får historien en vändning som får en att stå där med hakan nere i backen, men det är väl livets tjusning antar jag. ;)

Om Littorin har gjort nåt brottligt så har Mona fått en tidig julklapp från ovan som är få förunnat.

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage