Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« James Blunt bojkottas i radio | "Här är polisen som mitt i gatan står...inte" »

Vad vill Centern egentligen med kärnkraften?
Stafrin | 31 Maj, 2006 17:01

Igår meddelade Centerpartiet att de softar ner på sina krav om kärnkraftsavveckling. Troligast för att blidka de övriga allianspartierna. Det vore intressant att veta vad det innebär i praktiken. Jag förstår att vi i nuvarande läge inte kan avveckla kärnkraften. Vi har inte utvecklat några alternativ alls. Men frågan är om Centerpartiet numera hyllar kärnkraften eller om man på långsikt vill hitta andra energibränslen. Fortfarande så tror vi att kärnkraft är helt ofarligt, inget kan nånsin hända och Tjernobyl och Harisburg var bara nåt knasigt vi drömt. Jag vill se en utveckling av nåt nytt och ofarligare. Jag vill se att man börjar forska i bättre energiformer innan nåt händer, för idag sitter människan och bara och kliar sig i skallen och rycker på axlarna. Men, som sagt, fram till dess så har vi inget alternativ än kärnkraft.
Det alltid intressanta när en partiledning väljer att ger vika för sina kärnfrågor är vad väljarna tycker. Kärnkraften har trots allt varit en av Centerns stöttefrågor, samt en av de få frågor som hindrat partiet från att bli ännu en reinkarnation av de andra tre borgarpartierna.

/JS06


 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Bert | 31 Maj, 2006 19:44

Men.... Kärnkraften numera är ju helsäker!

Ända tills det händer en olycka...

;-)

(no subject) [Reply]
Jörgen Stafrin | 31 Maj, 2006 21:17

Ja, just ja. Det glömde jag ju. Då är det bara att sjunga: Tryggareee kan ingen vaaara... ;)

(no subject) [Reply]
Björn | 05 Juni, 2006 03:11

Vi gillar fortfarande inte kärnkraft, men har man harvat i 35 år utan att komma någon vart är det nog dags att försöka nå målet (avveckling) på något annat sätt.

(no subject) [Reply]
Jörgen Stafrin | 10 Juni, 2006 11:13

Och då är frågan hur då och när ska man börja kräva seriös forskning på andra energiformer?
För det är inte avvecklingen jag ser i första hand nu utan just detta med forskning. Jag skulle vilja säga att man snarare hållit på i 35 år med det och inte kommit nån vart. Men när det gäller forskning dock så är det dock inte Centerns fel i huvudsak för det ligger trots allt i allas intresse att pusha på det.

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage