Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Efter Littorin - vart slutar medias jakt? | Prostitutionslagen behövs - men måste förbättras »

Smart PR-kupp kring Littorin!
Stafrin | 11 Juli, 2010 21:48
Ja, ibland är man snabb med sina spaningar. Här var man snäll och för en gångs skull i sitt liv tog Sven-Otto Littorin i försvar och vad fick man för det? Skämt och sido, ibland tar samhället vändningar som man inte har en aning om, men det är det som är livets stora charm. Men det ändrar inte faktum i det jag skrev för några dar sen, att media inte har någon rätt att följa Littorins familj. Direkt efter det satte så sommarens stora snackis igång och absolut ingen var längre intresserad av vad politikerna sa på Almedalsscenen. Jag erkänner att det ett svårt fall när man inte vet vad som egentligen hände, men jag tänkte just nu hålla mig mer i frågan kring Aftonbladets taktik inför detta. Jag skulle vilja är att gratulera Aftonbladet till en lysande, smart och utstuderad PR-kupp, för det är precis vad jag tror att det var! Inte själva sexköpet, jag menar inte att Aftonbladet hittat på en historia och anlitat en "Anna, 30 år". Men enligt dom själva så sa man inget för att "man hade inte riktigt hållbara bevis" och "man ville höra från Littorin själv". Denna förklaring köper jag inte ett dyft, för då hade man gjort som SVT, inte yppat ett dugg. Och flera med mig tänkte nog också: Exakt NÄR fick Aftonbladet sånt samvete att man började bry sig om sånt?
Sen fick vi oss en såpa där hela Sverige, helt planerat, gick och snackade om "vilken hemlighet Littorin bar på" och "varför han hoppade av så plötsligt". Man gläntar ytterst lite på storyn, trots att man egentligen har för ett massivt scoop. Och mitt i nyhetstorkans tid, när inga andra nyheter är intressanta, så springer folk och köper Aftonbladet i ett desperat hopp om att hitta mer info om ministern. Lena Mellin får skriva några ledarkrönikor för att hålla lågan vid liv, men annars tiger man hela tiden och drar ut på allt.
"Vi kanske avslöjar vad vi vet nån dag", sa Mellin i sin chat med läsarna. Det gjorde hon och dom, 24 timmar senare; Littorin köpte sex av en prostituerad, vilket kastar ett förklarande öga till en del av ministerns arbetsmarknadspolitik. Så, nu har då Sverige fått nåt att diskutera om hela sommaren lång. Det är såna mediakupper som lämnar en liten bitter eftersmak, men inte mer än att man ändå kan bli djupt imponerad över tidningens fantasi. Om man inte får in några nya nyheter så avslöjar man ytterst lite i taget om den viktigaste nyhet man har och försöker vinkla den så såpaaktigt som möjligt, med en perfekt cliffhanger inför morgondagens tidning, då man fortsätter att ge väldigt lite info. Visst, man undanhåller folket information om en viktig sak som gäller Sveriges regering och leker med deras nyfikenhet, men svaret kan man ju bara läsa i Aftonbladet. Utstuderat och smart mediateknik.
Timingen för denna skandal är ju förstås minst sagt usel så Mona sitter nog och i hemlighet gnuggar händerna av skadeglädje, trots sitt upprörda utspel. Jag tror inte som de flesta politiska kommentatorer att påverkan inför valet beror på hur pass detta skrivs om eller inte, jag tror det beror på hur mycket Fredrik Reinfeldt ignorerar Littorin eller inte. Själva historien är så pass mycket snackis redan att jag inte tror att den är bortglömd till 19 september. Att Littorin sen nekar känns inte som nåt större bevis på hans oskuld i och med att han samtidigt också ligger i vårdnadstvist om barnen.
Är Littorin är skyldig eller inte? Jag tror han har mer i påsen än lite sexchatter, även om Aftonbladet vridit till det förstås. Men visst, jag tror han har gjort allvarliga saker som i så fall skulle ha skadat valrörelsen för Alliansen. Trots allt, ingen rök utan eld och inte hoppade han av på rekordtid för att rädda partiet om han var så oskyldig. Sen om vi nånsin får reda på sanningen lämnar jag i det blå. Vi vet ännu inte om Lennart Geijer på 70-talet utnyttjade minderåriga prostituerade. Och inte Palme och Fälldin heller, eller?

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
Toppen av ett Littorinskt isberg i porrhavet [Reply]
arne | 13 Juli, 2010 00:54

PIG DEBATT och HUSHÅLLSNÄRA tjänster a´la svensk Moderatpolitik. Festligt att han var inne på att könskvotera också. Undrar på vilka grunder? Karln är sexmissbrukare och dessutom imun mot Svea Rikes lag. Frågan är hur många ggr han betalat för sexköp.

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage