Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Trots allt behövs Polarpriset | 11 september - nio år senare... »

Reinfeldts svåra stund i TV
Stafrin | 02 September, 2010 21:20
Efter att ha slötittat lite på Fredrik Reinfeldts utfrågning i SVT så kan man säga att han är oändligt mycket bättre på att åka slalom och komma undan de obekväma frågorna än Mona Sahlin var. Hela avdelningen om A-kassan och sjukförsäkringen var VM i ordbajseri och konsten att svara utan att säga något, till och med när en modig kvinna från försäkringskassan mailade in och krävde att Reinfeldt skulle stå för att försäkringskassan fått klara direktiv att vända på alla stenar för att tvinga sjuka ut i jobb.
Men det mest skrämmande var att han inte ens kunde för må sig att på allvar svara ordentligt på Anna Hedemos fråga om hur han trodde att dom som lämnat a-kassan och stämplats ut från sjukfärsäkringen lever nu. Bostadsbidraget var tydligen en fantastisk uppfinning eftersom han nämnde det som alternativ ett par gånger och "och alla andra förmåner". Ordet socialbidrag vågade han inte nämna utan till sist fick Mats Knutsson ta ordet i munnen och säga det åt honom.
Om han var nöjd med att så få sjukskrivna fått RIKTIGA jobb var en allt för svår fråga utan det viktigaste var inte ens att dom fått riktiga jobb. Det viktigaste var att man rätt ut en kaos och fått ner siffrorna. Ibland sliter ett mänskligt ord hårt på en politiker...

Mona Sahlin och andra sidan måste skärpa sig rejält om hon ska ha nån chans i valet. Det går inte att komma till en valutfrågning inte ens en månad innan valet och snäsa åt utfrågarna och inte tyckas ha en susning om vad man ska säga. Om Reinfeldt lyckades ta slalomguld och perfekt slingra sig undan så verkade Sahlin ha tagit alla portar med sig ner för backen.

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage