Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Fördelen med slöja... | Valet 2010 – bleka sossar och allianseländen »

Tankar efter valets slutdebatt...
Stafrin | 17 September, 2010 22:46
Några ord om kvällens slutdebatt inför valet i TV:

- Jag håller verkligen med de rödgröna om sjukförsäkringen och kritiken mot den. Men jag är inte så säker att det är rätt metod att låta alla frågor till Fredrik Reinfeldt, från Lars Ohly, från Maria Wetterstrand och från Mona Sahlin handla om olika fall som skett på grund av sjukförsäkringen. Förvisso är det Alliansens ömmaste tå, men det kan lätt framstås som desperat och så genomskinligt utstuderat att väljarna inte köper det.

- Fredrik Reinfeldt höll väldig låg profil, förmodligen medvetet för att låta de andra allianskollegorna komma fram mera när så pass många av dom ligger farligt nära 4 %. Taktik är A och O numera i valrörelsen.

- Jag tycker Mona Sahlin ändå inte gjorde bort sig. Hon lyckades OK att framstå som en ilsken motståndare. Däremot tycker jag inte att hon lyckades stå ut tillräckligt i debatten för att göra något större intryck hos de osäkra väljarna. Och hennes slutord var som hämtat från vilken tidigare socialdemokratisk ledare som helst.

- Framför allt tyckte jag att detta nog var en av de tristare slutdebatterna jag upplevt och det berodde på detta Allianstänkande. Jag minns än min första slutdebatt, inför mitt första år som väljare, 1994. Jag tyckte det var riktigt spännande att få höra de olika partiernas åsikter och debatterna som ven och flög överallt och följa hur vart och ett av partierna taktiskt förde debatten. I år var första valet med två allianser och det var som att titta på en urtrist dubbelmatch i tennis i en timme där bollen smashar fram och tillbaka och i nät ibland och matchen sen slutar 6-4 4-6 6-4. Allt är så noga planerat i hur var och en av partierna ska säga och de skyddar varandra och man vet också precis vad dom ska säga. Allianser må vara nytänkande, men det förstör enligt mig politiken på många olika sätt och ikväll gjorde det en av de mest spännande delarna av politiken blek och trist.
Dessutom skulle jag inte blir jättebesviken direkt om man om fyra år gjorde debatten utan publik för var det nåt som jag störde mig på så var det att publiken applåderade åt exakt ALLT som alla sa. De påminde starkt om ett gäng helt politiskt ointresserade nördar som försökte lära sig och därför applåderar åt allt som verkar kul.

- Inte för att det har med kvällens sändning att göra, men att som Lars Ohly fria inför kamerorna mitt under TV 4s slutdebatt var väl ett av de mer desperata röstfiskevarianterna jag varit med om...

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage