Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Valet 2010 – bleka sossar och allianseländen | Efter valkaoset behövs städning! »

Vilket ledarskap gynnar Sundsvall?
Stafrin | 19 September, 2010 20:10
Efter riksdagen kommer givetvis lite om valet på lokal nivå. Här i Sundsvall så vågar jag inte ens försöka sia om hur det går. Om det blir rysare på riks så är det inget mot kommunal nivå. Jag sa förra valet 2006 att det nästan vore att föredra en alliansseger här för att slippa dyra skrytprojekt och mer nedläggningar av skolor. Och kritiken från folket är stort, väldigt stort. Men bytet från Anita Bdoui till Peder Björk som kommunalråd kan ha hjälpt partiet att skapa nån sorts hopp för de som tyckte att problemen var kopplade till hennes ledarskap. Men åter, det är hela partiet som beslutat om detta, inte hon själv så om socialdemokraterna vinner så kan man räkna med att det kommer att kastas iväg mer pengar. Samtidigt vet jag inte om en alliansseger gynnar stan, där utförsäljningar av kommunens tillgångar, så som Mitthem, är att vänta. Även om Magnus Sjödin och Lars Persson fungerat bra som opposition till Anita Bdouis krösuspolitik så är det tveksam om helheten gör det bättre. Det blir alltså en rysare, både i själva valet och i frågan om vad som händer efter morgondagen.
I landstinget känns det som om det skulle till ett smärre mirakel för att socialdemokraterna ska kunna sitta kvar efter årets fadäser och debatt kring sjukhuset och Sigbjörn Olofsson. Och här är frågan, kan det verkligen bli värre än det är nu? Jag önskar inte en alliansseger nånstans, men här får dom gärna överta kommandot både för hälsan för patienterna så väl som för de som jobbar på sjukhusen. Fast, om jag ska ändå ska vara lite subjektiv, jag ska erkänna att jag själv röstade på det lokala partiet Sjukvårdspartiet här så ännu hellre får de som kan något i frågan ta över.

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage