Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Efter valkaoset behövs städning! | Sverige efter Sverigedemokraternas entré! »

Kaos efter valet även i Västernorrland
Stafrin | 22 September, 2010 13:17
Valsituationen här uppe är lika kaotisk som i resten av Sverige. Men här är det inte Sverigedemokraterna som spökar utan andra partier.
I Sundsvalls kommun backade Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, men av nån outgrundlig anledning så lyckades dom klänga sig kvar vid toppositionen. Jag ska erkänna att glad blev jag inte. Vad betyder det? Det har redan flaggats innan valet om flera nya byggsatsningar av modellen storhetsvansinne, inklusive ett köpcentra ute i Njurunda. Hur många skolor och fritidsgårdar till ska få stryka på foten för att vi ska få hit lite turister? Intressantast blir nog att se vad man gör med Domsaga nu när valet är över och vardagen börjar igen.
I landstinget är det däremot hela havet stormar. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vann med minsta möjliga marginal och hur dom lyckades med det efter hela denna sjukhuskarusell vet jag inte, men dom tycks ha nio liv och använt fem av dom i detta val. När jag på natten gick in på Sundsvalls tidnings hemsida för att se hur det gått så läste jag en artikel om de rödas vinst här uppe och läste kommentarerna till den artikeln som var överlusad med stönanden, chockade människor och "lycka till Sundsvall, nu flyttar jag". Men det är inte över än. Alliansen, den s k Vårdalliansen, kan ännu få majoritet om man söker hjälp från antingen Sjukvårdspartiet (som bara finns här uppe) och Miljöpartiet. Och Sjukvårdspartiet och Alliansen har samarbetat förr även om de inte på långavägar är 100 % överens om sjukvårdarnas 19-punkters-manifest. Samtidigt på börjar de röda samtal med miljöpartiet ochsjukvårdarna har också sagt att dom även kan tänka sig samtala med sossarna, gud förbjude. Som jag skrev under valnatten, här är ett av få ställen där jag gärna ser ett skifte till ett alliansstyrt alternativ. Sjukvården efter skandalen i våras är under all kritik. Patienter vårdas i korridorerna, sköterskor sägs upp på alla vårdområden, kvarvarande personal går på knäna och sjukhusdirektören Sigbjörn Olofsson anklagas för att försöka sätta munkavle på dom. Nåt måste ske och det nu, även om det måste ske med Allianskraft!

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage