Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Sverige efter Sverigedemokraternas entré! | Modigt val av fredspristagare! »

En alltmer moderatstyrd regering!
Stafrin | 06 Oktober, 2010 19:20
Inte mycket finns att säga om den nya regeringen. En sak ska Alliansen ha credit för i jämförelse med socialdemokraterna; man har förmågan att hitta nytt folk som är villiga att ställa upp på ledande poster. Nya oväntade namn som få hört talas om utan för riksdagen, men som gladeligen tackar ja.
Det är med detta solklart att vi har en mer eller mindre moderatstyrd regering numera. Centern, Folkpartiet och Kristdemokraterna har med allt minskad makt allt sämre förmåga att driva nån större egen politik.
Annars så har jag inga större förväntingar på att nåt nytt ska ske med arbetsmarknadspolitiken. Hillevi Engblom lär fortsätta på samma linje som Littorin lämnade efter sig (Billström hann ju inte göra så jättemycket under valrörelsen). Den minister som istället ska bli intressantast att följa är socialfösäkringsminister Ulf Kristersson. Efter den massiva protest som varit i samband med hans föregångare Christina Husmark Pehrssons nya sjukförsäkringsregler och Fredrik Reinfeldt löften om att "det ska bli en förändring" så måste han nu börja lyssna på folket och framför allt de som är sjuka och har drabbats. Det är enda sättet detta kan förbättras till en godkänd nivå. Sen får vi också hoppas att dessa ministrar är någorlunda rena. En ny karusell som för fyra år sen vill vi väl inte ha, eller...?

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage