Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« En alltmer moderatstyrd regering! | Obegripligt ekonomipris i Alliansens spår! »

Modigt val av fredspristagare!
Stafrin | 08 Oktober, 2010 21:49
Jag antar att Nobelkommittén efter förra årets minst sagt underliga fadäs att välja Barack Obama till fredspristagare i år var tvungna att revanschera sig rejält för att ha nån trovärdighet kvar och utnämningen av Liu Xiabo får väl gott och väl anses som en godkänd revanschering. Kina har under de senaste åren fått mer och mer erkännande från många länder i väst och om det beror på att man inte vågar stöta sig med landet eller om man har nån ekonomisk baktanke till att man helt ignorerar Kina som en diktatur vet jag inte. Men att inte se Kinas stormakt med det politiska styre som man har är väldigt farligt! Farligare än vad många inser. Utnämnandet av Xiabo är modigt av nobelkommittén, men att tro att det skulle leda till en tankeställare för Kina är nog väl naivt. Det ska dock bli intressant att se vad detta ändå leder till. Ett faktiskt bra och spännande val av pristagare!

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Jari | 08 Oktober, 2010 22:53

Ett helt klart bra val jämfört med förra årets val Obama.

Som du skrev så var det rätt modigt av juryn att välja Liu Xiabo trots Kinas hot så att dom visar att påtryckningar inte funkar.

Jag har ju själv lite problem med Kina tack vare att jag har varit tvungen att spärra Kina från att komma in på siten sen 1 år tillbaka till bloggsite.se tack vare deras spambotar som dom kör mot bloggarna på bloggsite.se

Jag hoppas kunna tillåta Kina komma in på siten så småningom.

(no subject) [Reply]
Stafrin | 09 Oktober, 2010 01:39

Egentligen så är det ju underligt hur fredspriset numera verkar även vara till för att själv påverka ett lands politik, inte till att i första hand belöna nån som gjort nåt bra. Man är verkligen medveten om vilken kraft man har som pris.

Usch, hemskt! Du kanske kan tillåta Lio Xiabo nån dag i alla fall. ;)

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage