Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« En budget utan innehåll | De rödgrönas paus är nödvändig »

Namnbyte hjälper inte KD
Stafrin | 16 Oktober, 2010 11:56
Kristdemokraterna överväger byta namn för att vända den nedåtgående trenden. Frågan är bara om det inte är att underskatta väljarna graft. OK, att namnet "Kristen" i namnet skrämmer bort de som tror att religionen är ett måste för att få rösta, men fortfarande handlar det om två saker idag, vilken politik man har och vilken som marknadsför den, tyvärr inte alltid i den ordningen.
Det är tyvärr naturligt att en alliansregering med fyra partier inte kan räkna med att få 100 % av rösterna med 25 % till vardera parti. Nåt parti kommer att förlora om alla har nästan samma politik och i och med att KD är sämst på att marknadsföra sig och dessutom har en partiledare som i jämförelse med de andra tre regeringspartierna är rätt blek så blir KD det svagaste kortet. Göran Hägglund må vara en bra retoriker, men om man jämför med Fredrik Reinfelt så står han sig rätt slätt. När det gäller vad medierna hellre ser som intressant på första sidorna så är smått hysteriska norrländskan Maud Olofsson klart starkare, för att inte tala om alla underliga ordval som Jan Björklund klämmer ur sig ibland. Alf Svensson var i jämförelse en kul man som kunde sitta i "Snacka om nyheter" flera gånger och vara riktigt rolig, samtidigt som han sa exakt rätt saker i rätt tidpunkt på ett faderligt sätt i TV som folk gillade. Och politik idag är mycket kring personerna framför kamerorna före politiken, vare sig man gillar det eller inte, och där är Göran Hägglund rätt blek.
Kristdemokraterna har sen fått familjefrågorna och socialfrågorna på sitt bord som sin uppgift i regeringen, varav det sistnämnda inte direkt står högst upp av intresseområden hos väljarna. Ja, vårdfrågorna har man också, men det enda som intresserat väljarna där är sjukförsäkringsdebatten, som tillhör moderaterna. Jämför detta med moderaterna som har ekonomin, folkpartiet som har hela utbildningsväsendet och centern som har hela näringspolitiken. Den bitar som sen Kristdemokraterna sen har och ska förena med den lilla bit som är kvar av deras egen politik har man bevisligen inte alls lyckats bra med att föra. Då räcker det inte att byta namn. Det kommer snarare bara att framstås som en desperat handling.

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage