Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Namnbyte hjälper inte KD | Säg nej till marijana, amerikaner »

De rödgrönas paus är nödvändig
Stafrin | 26 Oktober, 2010 21:22
Skuldfrågan diskuteras för fullt. Vems fel var det att den rödgröna alliansen misslyckades? Man är ömsom skadeglad och ömsom kritisk och skulden läggs på i första hand vänsterpartiet för dess blotta närvaro och Mona för att hon ens föreslog att ta med Ohly. Men fakta kvarstår, det är lite svårt att bilda regering utan rätt antal mandat och för det krävdes Vänsterpartiet. Så själva den idén kan jag förstå. Men jag sa det vid valet och säger det igen; man kan inte blanda olja och vatten och få en bra blandning. Att fyra borgerliga partier kan samsas är en sak, men två röda partier med helt olika ideologier är inte bra. Plus ett miljöparti med en helt egen nisch. Den rödgröna alliansen var bara ett desperat sätt att följa Alliansen i spåren.
Att samarbetet "tar paus" (finare ord för spricker) är dock bra, om inte annat ur demokratisk synvinkel. Det behövs fler alternativ i svensk politik, inte färre. Oppositionen ska skapa en egen slagkraftig politik istället för att snegla avundsjukt på regeringsalliansens. Hoppas dom som så småningom ska välja ersättare för Ohly, språkrören och Sahlin samt alla skadeglatt kraxande korpar i medierna minns det till framtiden.

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage