Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Säg nej till marijana, amerikaner | Jubel efter borgerlig landstingsseger »

Vad innebär Alliansstyret för Sundsvall?
Stafrin | 02 November, 2010 21:29
Sundsvall byter styre... ÄNTLIGEN, borde jag ropa. Men jag väntar med firande förrän jag vet vad det innebär i praktiken för stan. Miljöpartiets hopp från rödgrön allians till en borgerlig dito gör dock att socialdemokraterna tappar makten på lika många år som jag är (född 1974). Det finns mycket att glädjas åt här för sossarna har skött stan som om det vore ett egostyrt Disneyland dom regerade över. Efter att ha sett ständiga byggnadsplaner av det ena monumentet efter det andra, där snart bara en frihetsgudinna, ett kaknästorn och en skyskrapa inte fanns med i socialdemokraternas byggnasplaner, allt medan skolor lades ner en efter en, ungdomsgårdar skrotades, pensionärerna fick det allt sämre och de protesterande mot detta försattes med munkavle, så är jag inte direkt ledsen över detta beslut. Dessutom blir det ingen försäljning av Mitthem som en del av uppgörelsen med de gröna, well done så långt!
Men om man ska se till hur Alliansen styr Sverige så ska jag verkligen inte våga tro på att detta blir så mycket bättre. Här i Sundsvall så är det få av dom jag känner som inte håller med om att socialdemokraterna i Sundsvall är långt mycket mer höger än högern själv. När jag sitter och tycker att moderaterna och folkpartiets båda ledare i stan, Magnus Sjödin och Lars Persson, har gjort ett BRA jobb som opposition så är man inte bra som ledare i stan. Men vad det innebär rent praktiskt för stan, mer än att Mitthem behålls, återstår att se. Utförsäljningar av diverse statliga instanser inom äldre vården och dylikt är att vänta så jag vill inte hylla att Alliansen tar över. Bara vara glad att de röda inte gör det.
Sen får Miljöpartiet en grannlaga uppgift att försöka förklara för väljarna och försöka bygga upp ett förstroende igen. Hoppas att bytet av partners var värt sitt pris. Stan är delad, milt uttryck, mellan jublande massor och folk som kallar dom för svikare och hoppjerkor. Och jag kan förstå dom sistnämnda. Bara för att man säger sig vara neutrala och inte tillhöra nåt block så innebär inte det att man kan göra upp en valplattform och sitta i en plannerad allians med en sidan och sen bara hoppa över bäcken vid första bästa motanbud. Man borde kanske fundera på att ta lite ansvar mot väljarna och informera dom om vad man egentligen vill för politiken kretsar trots allt inte alltid runt dom själva. Men detta är Roy Resare och hans anhangs demokelessvärd inför nästa val. Just nu följer en väldigt konstig tid i Sundsvallsk politik.

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage