Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Jubel efter borgerlig landstingsseger | Nu börjar sossarnas vägval »

Vad är ett riktigt jobb, Reinfeldt?
Stafrin | 11 November, 2010 20:13
Statsminister Fredrik Reinfeldt ärade Sundsvall med ett besök. Utstuderat och smart nog besökte han second handaffären och åtgärden Prio 1, en affär som är driven av långtidsarbetslösa Fas 3:are och där jobbcoachning ingår - helt passande alliansens politik. Spännande, för 12-13 år, i Göran Persson-Sverige, sen fanns en helt uppsjö med liknande åtgärder som moderaterna då kallade för cynisk och meningslös eftersom det bara var förvaring och inte gav något jobb. Nu står Fredrik Reinfeldt och hyllar liknande åtgärder, där enda skillnaden är att man inte får ny a-kasseperiod efter avslutad tid.
Men det mest intressanta var när reportern på Mittnytt frågade statsministern om Prio 1 verkligen ger nåt riktigt jobb? Reinfeldt sa lugnt:
"Det här ÄR ett riktigt jobb!"
Jag skulle verkligen vilja vara en fluga på väggen hos en av medarbetarna på Prio 1 när han/hon fick höra det. Skit i att skaffa dessa människor ett jobb med full lön och a-kassemöjligheter för Prio 1, med aktivitetsstöd och kanske även socialbidrag, är ett riktigt jobb enligt statsministern! Inget ont om Prio 1s verksamhet, men är inte det att gravt underskatta de arbetslösa där? Och vad blir det för arbetsmarknadspolitik om man har den inställningen i regeringen? Om jag ska tolka den politik Sven-Otto Littorin la fram innan han sa upp sig så verkar regeringen mer eller mindre ha gett upp, men försöker hålla upp en fasad som visar upp ett falskt leende för väljarna. Så, Fredrik Reinfeldt, vad är egentligen DIN definition av begreppet "Riktigt jobb"? Jag tror att de arbetslösa på Prio 1 och alla andra på arbetsförmedligen vill veta det.

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage