Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Låt inte terrorskräcken övergå i hat! | Jultanke kring jante »

Ingrid Möllers avhopp inte oväntat
Stafrin | 22 December, 2010 14:36
Sundsvalls politiska värld svänger fort. Plötsligt riskerar den nya koallisionen mellan miljöpartiet och alliansen hamna i minoritet, på grund av att partiets motvalstant i stan, Ingrid Möller, inte kommer att rösta som sina lokala partikamrater och därmed borga för att Socialdemokraterna tillsammans med Sverigedemokraterna kan rösta ner kommunledningens beslut. Nu lyckades man rösta igenom budgetförslaget, men Möller själv la ner sin röst och valde hoppa av samarbetet. Möller har dock sen tidigare varit mest emot att partiet plötsligt hoppade över ån efter alliansen så det kan ju inte ha kommit som nån jättesensation. Men det finns två sidor av detta, dels vad det innebär att Sverigedemokraterna plötsligt kan få makt, fast om alliansen ledigt kunde få igenom budgeten så tror jag inte att det är fullt så oroligt i det borgerliga lägret som medierna vill lyfta fram. Nu lade sossarna ner rösterna, men ändå.
Sen finns förstås den andra aspekten, Ingrid Möllers agerande som fått stan splittrad. OK, hon sviker sina partikamrater när dom behöver henne som mest, men och andra sidan så välkomnar även jag politiker som röstar efter sin egen vilja, inte efter partipiskans. Även om partiet nu tagit ett beslut så tycker inte jag att det ska betyda att man, i den värld som kanske mest styrs av personliga åsikter, ska tvingas till konvertering av nåt man inte tror på, speciellt inte i det speciella fallet som detta är och i dessa tider när alla politiska grundideologier plötsligt ska ifrågasättas. Miljöpartiet valde efter valet att plötsligt hoppa över ån där gräset tydligen var grönare och smakade bättre med diverse svepförklaringar. Självklart kommer medlemmar som inte köper detta alls, framför allt i ett parti som trots allt genom alla år ändå, trots att man säger sig vara blockobunden, ändå har en sån tydligt vänsterstämpel på sig. Politik handlar trots allt på den lägre nivån mer om övertygelse och engagemang för egna värderingar än om att desperat kasta sina åsikter bara för att få makten, eller i alla fall borde den göra det. Jag tror inte kaoset i Sundsvalls kommun blir fullt så stort som medierna vill få det till, men det blir alltid intressant när en tung medlem av ett parti går sin egen väg och se om det blir efter följare i både det partiet och andra partier.

/JS10

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage