Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Stafrins Spanings årssummering 2010! | Obegriplig blogg av Uppsalas kommunalråd »

Komisk nyårsvaka ingen förstod
Stafrin | 01 Januari, 2011 18:20

Jag måste sägas att hybris är ett intressant ord när det används på de mest komiska sätt. Framför allt är den komisk när man fått för sig att man desperat måste förändra en tradition och en vanesak, men man har egentligen inte en susning om hur. När "Nyårsklockorna" skulle läsas av Jan Malmsjö i gårdagens nyårsvaka så hade han fått i uppgift av programmets produktionsbolag att det nu var ändring. Vi, och skaran som trotsat snöovädret och gått till Skansen, skulle räkna ut det gamla året istället för in det nya. Om det kan man säga mycket, vi svenskar kan som sagt snart inte gå på toa utan att oroligt undra om inte toalettstolen är för otidsenlig. Men hela denna omändring skapade ju en intressant tanke. Idén var att skansenbesökarna skulle räkna ner från 10 och ignorera klockringningen. Sen skulle Malmsjö skrika Gott nytt År innan den egentliga klockringningen började. Det nya året började tydligen när produktionsbolaget ville, inte när klockan slog 24.00.00. Nog är det intressant när man numera tror sig kunna ändra på tiden. Resultatet blev att den förvirrade deltagande publiken inte fattade ett jota och TV-publiken nog satt som fån när Malmsjö önskade oss gott nytt år 10 sekunder innan det egentligen började.
Malmsjö själv är urförbannad, Skansenchefen Jan Brattmyhr likaså och jag förstår dom. Sen kan man diskutera Malmsjös egna legala rättigheter att rakt av bara ändra en existerande dikt efter egna idéer, hur otidsenlig den än är i realitet med idag. Som sagt, nyårsvakan igår var en märklig tillställning som i alla fall jag skrattandes skakade på huvudet åt och undrade vad man lagt i champagnen hos produktionscheferna.

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage