Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Komisk nyårsvaka ingen förstod | Kommunpengar i omlopp »

Obegriplig blogg av Uppsalas kommunalråd
Stafrin | 05 Januari, 2011 01:21
En av de mer omdiskuterade bloggarna just nu är Uppsala kommunalråds centerpartisten Stefan Hannas som retade upp en stor mängd människor både genom att föreslå extra skatt för överviktiga och att bidragsfuskare ska bära hyenadräkter. Utan att behöva slå in öppna dörrar så ställer jag mig i ledet av människor som kritiserar detta och säger att det absolut är årets första rejäla dumstrutskommentar. Jag måste medge att när jag besöker Hannas blogg så är det verkligen en av de mer obegripliga bloggar jag besökt i mina dar. Bara denna kommentar om hur pensionerna fungerar säger en del:
"Det generella pensionssystemet ar uppbyggt pa att de som nu jobbar betalar pensionerna till de som ar pensionarer."
Kul och höra om han oroas likadant om cirka 40 år. Och, jo, sidan är uppbyggd så, utan Å, Ä och Ö.
I senare bloggartiklar har dock Stefan Hanna försökt att be om ursäkt och säga det gamla vanliga, att "han är felciterad i medierna" och "han menade inte så...", men faktum kvarstår när man läser bloggen, inte är det med nån större medmänsklighet mot de mindre välbärgade människorna den är skriven. Tyvärr är Stefan Hanna inget unikum bland många av dagens bloggare med sympatier till Alliansen. Den typen åsikter om arbetslösa, bidragstagare och svaga är vanliga och kommer att bli allt vanligare längre fram.
Läsvärd, eller kanske inte då, är denna bloggartikel där han anser att "övervikt är ett stort samhällsproblem". Läses dock på egen risk då översättningsguide till den inte medföljer.

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
Hanna [Reply]
Bloggfarmor | 05 Januari, 2011 16:53

Hej..
läser inlägget med ett leende..
Jag tror att han tror han är internationell..därav den obeskrivligt svårlästa texten...det brukar seut så där när syrran skriver från London.

Tror som du.. att han tyvärr inte är ngt unikum! Få se om han avgår vilket han borde tycker jag!
Ha det gött/e

(no subject) [Reply]
Stafrin | 05 Januari, 2011 16:57

haha, ja, jo, internationell är han nog. Om inte annat ser hans text ut som kinesiska.

Det sorgliga är att det är svårare idag få politiker att avgå för olika saker än vad det var förr. Hoppas med att han inser sitt misstag...

/JS11

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage