Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Obegriplig blogg av Uppsalas kommunalråd | Väderproblematik hos svenskarna »

Kommunpengar i omlopp
Stafrin | 09 Januari, 2011 19:25
Jag börjar förstå vart kommmunen får pengar till alla sina jättestora byggnadsprojekt...kanske. Man drar in på snöskottningen och ser till att belysningen i landsortsområderna inte funkar så har man en helt ny simhall. Som min käre far brukar säga, åka på vägarna i stan är som att åka på en potatisåker! Snöskottning, vadå?
Fast och andra sidan så måste mycket pengar även gå till STIM. Det står högtalare på stan hela julen som pumpar julmusik natt som dag, det är musik i gångtunnlarna längs hamnområdet hela tiden. Då finns det tydligen också pengar. Så frågan står kvar. Var kommer pengarna ifrån? Och vem betalar alla bilar och bussar som kör fast i snön som borde varit bortkörd sen länge? Money makes the world go ´round...

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
Snöröjning [Reply]
Mats D | 30 Januari, 2011 15:31

Rätt grabben. Låt oss försöka få en opinion.
Lästa i ST häromdagen ett "försvar från" från kommunens sida kring varför det är som det är. Nu har aliansen sagt att mer pengar skall avsättas till snöröjningsbudgeten. Vi får se vilken sanning det är i det.

STIM [Reply]
Mats Danielsson | 30 Januari, 2011 15:37

Jag håller inte riktigt med dig vad gäller musik i gångtunlarna. Jag tycker att det känns skönt att det finns ljud och mysik belysning i tunlarna. Man känner sig inte så ensam och det känns säkrare att gå i dem.

Sedan kan jag tycka att STIM är något överdrivet. Inte tar jag betalt om jag skriver en instruktion, och inte får jag betalt per bokstav hellre. Skriver jag något offentligt gör jag det för att hjälpa andra, inte att tjäna pengar. Flera av mina alster finns gratis att hämta på nätet och jag kräver ingen ersättning för det. Men nu har vi STIM, och visst kan jag hålla med om att det är överlyx, men och andra sidan har vi säkert råd att vara lite nostalgisk. Jag tar hellre bort gatufesten, oktoberfesten, drakbåtsracet än lite härlig julmusik under december månad. Så nu vet du det bäste Järgen. Men vi kan väl vara vänner ändå??

(no subject) [Reply]
Stafrin | 30 Januari, 2011 18:18

Hello, Mr D

Jag störs inte av musiken i tunnlarna eller på stan i juletid heller. Men jag undrar bara om det verkligen är värt alla pengar som det bevisligen går åt till STIM för att köra detta.
Sen kan man säga vad man vill om STIM som organisation. Jag tycker både ris och ros om denna institution. Framförallt tar STIM sig själva på ett allt för stort allvar när man börjar ifrågasätta folks rätt att spela musik på arbetet och annat. Men nu finns den och bevisligen ska man ju betala för offentligt framförande av musik vilket musik i tunnlarna ju är.

När det gäller snöröjningen så är det, som sagt, bara att vänta och se. Pengarna kanske kommer framåt april-maj ;)

/JS11

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage