Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Kommunpengar i omlopp | Dags att avgå, Lars Ohly »

Väderproblematik hos svenskarna
Stafrin | 12 Januari, 2011 01:30
Nåt som vore intressant och veta är tanken bakom svenskarnas syn på detta med vädret. Vi pratar väder och temperaturer så fort vi kan och så fort vi går innanför dörren nånstans och möter nån och vi är aldrig nöjda. Självklart, det finns förstås extrema väderförhållanden då det är befogat att höja på ögonbrynen och kommentera just det vädret. Men problemet är att i vårt fall så gäller detta lika mycket när det egentligen inte händer nåt utöver det vanliga. I somras hörde jag inget annat än: "Åååh, det är FÖÖÖR varmt!"
Detta efter att flera somrar i sträck höra: "Det är ju ingen riktig sommarvärme!"
Ändå påminde man vederbörande lite skämtsamt om att att det snart är både kallare och mörkare.
I höstas var det dock för dåligt väder. Sen kom vintern och det blev "för kallt", "för snöigt" eller "för tråkigt väder". När är vi nöjda egentligen?
Och det lustigaste är att jag ändå är upplärd sen barnsben att "Vädret kan ingen göra nånting åt"
Ibland är vi svenskar ett märkligt folk...

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage