Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Dags att avgå, Lars Ohly | 80-talet försvinner - steg för steg »

Norrlands huvudstad - ett löjligt PR-jippo
Stafrin | 14 Januari, 2011 21:50
Visst är det skönt med härligt medvetet satsade pengar som verkligen känns rätt användna! Framför allt om det är en kommun som gör det. Som till exempel att som Sundsvall satsa 500 000 kronor på en enkätundersökning där man frågar Sundsvallsborna själva om man anser Sundsvall vara Norrlands huvudstad! Sen går man ut i medierna, lokala som riks, och säger: "Nu är det klart - Sundsvall är Norrlands huvudstad!" Plötsligt blossar det upp en debatt om huruvida Sundsvall eller Umeå är huvudstaden här uppe och som Sundsvallsbo kan jag bara säga, jag kunde inte bry mig mindre. Jag skäms snarare som Sundsvallsbo när jag ser hur kommunen lägger skolor för att man inte har råd att driva dom och låter eleverna nästan gå och trampa på varandra i klasserna och hur man knappt har råd med snöskottning i stan och busschaufförer och billister får nästan riskera livhanken i trafiken. Men däremot har man råd att för en halv miljon göra en enkät för att slå sig på bröstet i ett egofixerat PR-jippo! Kalla mig tråkig, men då skäms jag! Söderut så skrattar man åt oss.
Redan för tre år sen försökte Sundsvall patentregistrera namnet "Sundsvall - Norrlands huvudstad" men upptäckte att det nog inte lät så bra och ingen tog grejen på allvar. Av nån anledning beslöt sig den nya borgerliga kommunledningen nu för att plocka upp idén igen och försöka förankra den hos befolkningen. Vad jag tycker om staden Sundsvall tror jag har framgått rätt klart av mina lokala spaningar här så jag tror inte jag behöver gå närmare in på det.
Visst kan jag förstå att man behöver locka hit folk, vi måste befolka Norrland och få hit folk. Men vi kommer inte att klara det med att måla upp fantasibilder. Se till att försöka samla alla Norrlands städer i en gemensam kampanj mot att riksdag och regering försöker tömma Norrland på folk istället för att vi ska tvingas ner till denna nivå av tramsigheter.

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage