Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« 80-talet försvinner - steg för steg | Lena Nyman gav krydda åt revyerna! »

Idel valsvek inom Sundsvalls kommun
Stafrin | 30 Januari, 2011 01:31
Nog för att politikers vallöften inte brukar vara mycket värt, men de kovändningar som Sundsvalls Alliansen gjort de senaste dagarna måste väl ändå vara rätt unika. Först moderaternas sjukvårdsexpert Jacomina Beertema som under hela hösten fått stan att klappa i takt till hennes högljudda protester och bråk med sjukhusdirektören Sigbjörn "Årets Västernorrlänning-wannabe" Olofsson. Plötsligt är valet över och hon står där med mössan i hand och ber Olofsson om ursäkt och hoppas på ett bra samarbete. Man kan ju säga både det ena och det andra om detta. Självklart är det ynkligt att Beertema inte har mer råg i ryggen att stå för åsikten, framför allt för att det hon sagt om honom ju är sant. Samtidigt så är det inte oväntat, med tanke på att moderaterna förmodligen upptäckt att dom inte kan bli av med Olofsson för hans stora fallskärm. Därmed så kan man inte heller riskera att Olofsson säger upp sig eller att grälet blir för vilt att nån av dom måste avsättas. Alltså får man ta Beertema i örat och tvinga henne till en uppgörelse. Radio Västernorrland försökte intervjua landstingsdirektören Anders L Johansson och fick till svar VM i ordbajseri där han ideligen skyllde på sina chefer och flummade runt frågorna.
Andra fallet av brutet vallöfte kom i skolfrågan där man hela valperioden använt socialdemokraternas och vänsterpartiets sparmani mot skolorna som sitt främsta vapen och nu själva drar åt svångremmen ett hål till. Ordet är skrattretande och man har mycket att förklara till högen av besvikna väljare, elever och föräldrar som hoppades på en bättre skola.
I baseball heter det "Three strikes and you´re out". Kul att se om det gäller inom politiken också om ett tredje vallöfte krossas eller hur länge väljarnas tålamod håller.

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage