Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Stå upp för den hotade demokratin! | Demokratin har ett pris - som folket betalar »

Sigbjörns avsked - ett steg åt rätt håll!
Stafrin | 21 Februari, 2011 20:45

Till sist fick vi se det som en stor del av Sundsvalls befolkning väntat ett år på, sjukhusdirektören Sigbjörn Olofsson avskedas efter sitt bråk med Jacomina Beertema och lämnar sin post 1 mars. Och det är många idag som drar en lättnaden suck. Inte bara för att Norrland nog aldrig sett en drygare och snorkigare direktör än Olofsson, men också för att hans planering, eller snarare brist på planering, riskerat människoliv, givit personalen enorm stressmage och skapat en sjukvård som tillhör bland landets sämsta. Hans enorma fallskärm utvecklas tyvärr, men det får landstinget faktiskt ta. Det var ett visst mod hos landstingsdirektören Anders L Johansson att våga ta detta beslut med de förutsättningarna, men samtidigt visa att det finns en gräns för när det är nog, oavsett hur mycket man förlorar ekonomiskt. Har man tagit djävulen i båten får man tyvärr ro han i hamn också. Har man valt att ge Olofsson en fallskärm så måste man också våga offra det också och inte bara låta honom ge immunitet mot alla dårskaper för att rädda ekonomin.
Men att fira och jubla tycker jag dock är lite för tidigt. Ett stort steg i rätt riktning har tagits, utan tvekan! Men inte förrän vi vet vem som tar över ansvaret för sjukhuset efter Olofsson och att denne har en konstruktiv och bra planering för densamma så kan vi jubla. Vem vill egentligen ha en pyrrhusseger?

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage