Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Demokratin har ett pris - som folket betalar | Fas 3 visar sitt rätta jag! »

Lasse Eriksson - en komiker med budskap
Stafrin | 04 Mars, 2011 21:59
När det gäller svensk humor så har jag sagt förut att det sorgliga är att mycket av dagens humor handlar om snabba och plumpa repliker och kontroversiella saker för att tänja på gränserna och tjäna pengar. Det finns en liten skara fortfarande som tar humor på större allvar och skämtar med hjärtat och med hjärnan och har en mening med sin humor. Tyvärr blev den skaran en person mindre när Lasse Eriksson dog 61 år, på Reginateaterns scen mitt under en föreställning.
Jag tyckte Lasse Eriksson var en av Norrlands mest lysande ståuppkomiker som inte bara underhöll, han gjorde det på ett sätt som gjorde att man också fick tänka till, oavsett om han stod på Norra Brunn och höll stand up-show, roade i "Snacka om nyheter" eller satt i "Telespånarna" i P4 och formulerade svar på folks inringda funderingar. En underfundig humor med ett budskap kring det han sa och med en stil som pulveriserade de flesta norrländska myterna. Dessutom hade han ett brinnande samhällsengagemang för andra människor. Komiker som Lasse Eriksson finns det väldigt få av och han lämnar ett stort tomrum efter sig som underhållare.

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage