Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Bra skivmässa i bra lokaler! | AMU-utbildning i Fas 3 - ett spel för galleriorna »

Arbetslöshetspolitiken 2011 - var tacksam!
Stafrin | 09 Maj, 2011 22:29
Fas 3 har nu åter degraderats. När Alliansen presenterade jobb- och utvecklingsgarantin så var dessa tre steg möjlighet till jobb. Det lät som straff, men officiellt var det möjlighet till jobb. Sen stämplades det som "möjlighet att få kontakter och erfarenheter som kan leda till jobb". Nu har Fredrik Reinfeldt degraderat det ännu mer, till "det är bättre än att gå hemma". Intressant sagt av ledaren för det parti som kritiserade socialdemokraterna för just den arbetslöshetspolitiken och synsättet när man vann valet 2006.
Givetvis är det mer synd om arbetsgivarna som missar möjlighet till pengar och möjlighet att få hjälp att tjäna mer pengar än de arbetslösa som utnyttjas å det grövsta, liten chans att ta sig vidare och att få anställning. För att inte tala om den brist på information om själva Fas 3 som finns. Det har kommit omycket information de senaste dagarna om hur Fas 3:are utnyttjas som gratis arbetskraft och arbetsgivare utnyttjar att man bara får pengar för att gratis ha en person där som inte får ett nickel i lön. Men enligt statsminsitern ska man tiga, lyda och vara tacksam att man har nånstans att gå. Det är arbetslöshetspolitiken idag, och den anses som bättre än socialdemokraternas dito. Tjenare!
Men nu ska det ju komma massor med nya jobb inom försvaret istället. Den obligatoriska värnplikten har alltså avskaffats och ersatts av den av arbetsförmedlingen obligatoriska arbetsplikten inom samma försvar. Du blev bestraffad av staten om du vapenvägrade förr och nu kan du bli du bestraffad av Arbetsförmedlingen om du gör samma.
Kan man inte ordna Fas 3 inom försvaret i så fall, eftersom en Fas 3:are i alla fall inte får göra jobb som en normal anställd få göra, alltså i detta fall kriga och springa i skogen. Nu har detta inte hindrat många arbetsgivare från att ignorera det, men ändå...
Som sagt, arbetslöshetspolitiken av modell 2011 kan ju skrämma vanvettet ur en människa av idag.

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
Fas3 [Reply]
Aba Biya | 13 Maj, 2011 20:57

Fa3 är ju för att lura de arbetslösa och kast de från a-kassa systemet, detta är typiska för Bannana Republik, failed State. Omoraliks, förkastligt

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage