Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Arbetslöshetspolitiken 2011 - var tacksam! | Bamse 2011 - verklighet eller fantasi »

AMU-utbildning i Fas 3 - ett spel för galleriorna
Stafrin | 17 Maj, 2011 21:35
Regeringen har inte gjort mycket som man kan bli imponerad över, men nåt man måste bli lite imponerad över är att man verkligen lyckas med bedriften att försöka äta kakan och ha den kvar samtidigt, som en sorts snuttefilt. Att spela för galleriorna är man bra på. Titta bara på sjukförsäkringen. Ändra lite på ytan och behåll den del av idén man ändå är stolt över och så tror man att folket är nöjd. Och sak samma med Fas 3, där man nu suckande till sist gått med på att i alla fall låta de stackars slavarna få en AMU-utbildning. Men om man tror att det ska räcka så underskattar man målgruppen nåt enormt. Man har bevisligen inte lyssnat ett dugg på vad vare sig vi som protesterat, vad medierna talat om eller vad oppositionen nu till sist börjat inse. Man tittar inte ens på de som blir slavar på sin arbetsplats och tillåts göra gratis fullt arbete och sen kastas ut. Man ignorerar det faktum att knappt nåt av dessa Fas 3-jobb ger en fast anställning. Och att ekonomin man tjänar för allt detta i flera fall knappt räcker till mat och hyra för många tycks man inte bry sig så mycket om. Eller så är det som Hans Alfredsson sa i sketchen:
"Det hade jag ingen aaaaaaning om?!"
Man låter stoltheten gå före väljarna och putsar löjligt lite på ytan på Fas 3 med ETT litet tillmötesgående. Ska man skratta eller gråta? Ett bevis på hur mycket regeringen tänker vidga vallgraven mellan samhällsklyftorna bara för att få igenom sin politik. Men vare sig oppositionen, medierna eller vi i åtgärden tänker finna oss i det och ge oss. Kampen går vidare till dess Fas 3 has fasats ut. Alla har rätt till ett vettigt liv i välfärdslandet Sverige!

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage