Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Skrämmande bild av demokratiundersökning! | Efter Fas 3 - vad händer sen? »

Hur finansieras Mona Sahlins välfärd?
Stafrin | 07 Juni, 2011 22:16
Mona Sahlin vet inte om hon vill jobba mer. Åtminstone inte genom ett normalt "9 till 5"-jobb utan jobba "med de frågor som ligger henne varmast om hjärtat". Det vill jag med, det ska jag inte förneka, men jag har inte en fallskärm på några miljoner för att göra det.
Det är lätt att göra som alla andra, ställa sig i lynchkön för att hon istället för att försöka vara en god sosse och leva som partiets ideologi säger, tänker leva på statens enorma jättefallskärm och dessutom är korkad nog att basunera ut det för hela landet. Att som hon se ner på ett vanligt jobb när man säger sig jobba för arbetarklassen och Sveriges arbetarparti. Vore jag Håkan Juholt skulle jag gå ut och ta avstånd å det snabbaste annars skvätter detta av sig på socialdemokraterna som parti också.
Men jag skulle också vilja reletera till en intervju i Svenska Dagbladet 28 juli ifjol då hon inför valet sa att "Vi äldre kan jobba längre".
"Vi måste jobba mer, fler timmar under våra liv och att fler personer måste arbeta. Dels för att klara välfärdsuppdraget, dels finansiera det", sa hon i intervjun dessutom, vilket vore väldigt intressant att fråga henne om idag om hon fortfarande står för det. Hur klarar man välfärdsuppdraget när hon själv plockar ut 140 000 i månaden genom att inte göra nåt och "arbeta med de frågor som ligger henne varmast om hjärtat" och vad säger finansieringen av välfärdsuppdraget om det? Men hon är 54 år gammal och det är klart, i den åldern är det inte lätt att få ett jobb i dagens åldersfixerade näringsliv. Dessutom har hon redan erkänt stöld, för länge sen men dock, det är inte lätt för människor med ett sånt förflutet att kunna återanpassa sig i samhället heller. Och hon tjänar för mycket pengar för att få socialbidrag. Det finns säkert 140 000 anledningar till. Med dom förutsättningarna kan jag förstå om man inte "vill" jobba mer. Det är lika bra att gå i pension. Men frågan kvar står, kan hon vara socialdemokrat, vara en god medmänniska och samtidigt säga åt folk att fler måste arbeta för välfärden och samtidigt titta sig i spegeln idag? Det som jag skrev om senast, politikernas ansvar att få yngre väljare att våga tro på demokrati och politik, har fått sig en ny hård törn. Grattis Mona, jag tror att din trovärdighet som politiker nu är på väg ner i 1995-nivå, om inte längre.

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage