Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Efter Fas 3 - vad händer sen? | Intressant EMU-artikel av Sommerstadt »

Vilken roll spelar Olofssons efterträdare?
Stafrin | 19 Juni, 2011 20:46
Maud Olofsson ska avgå. Som Gert Fylking ropade: ÄNTLIGEN! Inte för att jag bryr mig så mycket om hennes partiledarskap, för den gjorde ju som alla andra bakom Fredrik Reinfeldt, drunknade, utan mer för att jag har rätt svårt för hennes insmickrande leende och fakade poppighetsförsök. Se hennes medverkan i "Snacka om nyheter" för 7-8 år sen så fattar ni. Men OK, hon är från Norrland, vilket i och för sig inte märkts särskilt mycket på politiken, men ändå.
Maud Olofsson hade en period då hon hade en bra medvind och siffrorna såg bra ut, men sen dog det och hon inser det som Lars Ohly och Göran Hägglund kanske borde fundera på: Att man chanserna för en partiledare att rädda partiet efter tre valförluster är mycket små. Och vad som låg bakom hennes avgång tänker jag inte spekulera så mycket i, men om övervägande av partiets medlemmar skriker "avgå" så tror jag att det är något mer än bara att hon vill vara mer med maken.
Vem som tar över Centern spelar dock egentligen inte så mycket roll, rent politiskt, eftersom partiet redan har en fastmurad allianspolitik att följa som inte tillåter så mycket utsvävningar. Därför blir det mer viktigare att den som efterträder är bra i medierna och duktig på att sälja Centerns del i den politik som Alliansen redan har. Väljer Maud Olofsson dessutom att stanna som näringsminister så har den nya ledaren inte så mycket att visa upp mer än ansiktet och en rapp käft i partiledardebatterna.
Många skriker efter förnyelse inom Centern. Nu är jag inte rätt person att djupanalysera Centern eftersom jag aldrig skulle rösta på dom, men hur skulle en sån förnyelse se ut med tanke på att man knappt har en egen politik och redan tagit bort flera av Centerns sedan förr stora partifrågor? Eller är det just det som är problemet och om det är det, tillåter de andra allianspartierna en "förnyelse" i så fall?

/JS11

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage