Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Disco-Christer ser Lady Gagas storhet | Våga diskutera även främlingsfientlighet »

Tankar kring tragedin på Utöya
Stafrin | 23 Juli, 2011 11:36
Mina tankar går till anhöriga och vänner till ungdomarna på Utöya. Som en på ett diskussionsforum beskrev detta dåd: "Hundratals barn som springer för livet och förtvivlat försöker simma iland efter att se sina vänner rasa ihop som korthus". Det är en kuslig och mardrömsliknande händelse som jag får frossa av att läsa om! Och lika kusligt är att alla snabbt var där och pekade ut de skyldiga, redan innan några islamistiska föreningar gick ut och låtsades ta på sig bombdådet som föregick massmordet. Det är klart det var ett muslimskt terrordåd kopplat till Norges inblandning i Natoinsatserna i Afghanistan! Men istället för ett dåd av muslimer verkar det vara ett dåd av rasistiskt karraktär. Enda intressanta är i så fall att det blir kul att se opinionssiffrorna för våra högerpopulistiska partier i Norden efter detta.
Men oavsett om det är ett muslimskt eller rasistiskt dåd så är detta ett resultat av det jag skrivit om om och om igen och som måste upprepas; människans bristande förmåga att acceptera andra människors åsikter och olikheter. Allt i ett egosamhälle som idag i allt större utsträckning går ut på att en sorts människa för egen vinnings skull ska vara överlägsen och ha allt. En tid då demokrati som företeelse i den rika värld vi lever i är nåt som känns obekväm för många och som folk i den fattiga världen kämpar för att få. I detta fall var det ungdomar som utnyttjade sin demokratiska och fria rättighet att uttrycka sig och påverka den värld dom lever i. Tänk ändå vad många människoliv som skulle sparas om vi lärde oss att lyssna på och respektera varandra än att ignorera sånt som inte passar oss. Vad mycket onödigt och meningslöst blodspill vi skulle ha sluppit, inte bara på Utöya, utan även överallt annars i världen.

/JS11

Intressant?
 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Mats Danielsson | 23 Juli, 2011 23:38

Håller med dig Jörgen kring dina tankar om Utöya och bomben mot regeringskansliet. Killen behöver upp,ärksamhet, men frågan är varför det inte räcker med att spränga bomben och erkänna det. Varför måste 86 ungdomar dessutom bli drept?

(no subject) [Reply]
Stafrin | 24 Juli, 2011 13:11

Hej Mats,

tack för dina ord. Jag tror att regeringskansliet var antingen ett hot mot regeringen eller också en sorts vägledande manöver för att ha ett sorts alibi att komma ut till ön som polis. Eller bägge.
Men sen varför man har själva tanken att ungdomar av en viss politisk åsikt måste dö är en fråga som tyvärr bara Anders Behring Breivik vet.

(no subject) [Reply]
Stafrin | 24 Juli, 2011 13:12

Vilseledande, inte vägledande. Hjärnsläpp!

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage