Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Sjöströms EU-utspel ett misstag | Kulturarbetande sjukskrivna leder ingenstans »

IKEAs Umeåsatsning skapar möjligheter!
Stafrin | 06 September, 2011 20:21
IKEA satsar på en affär i Umeå och därmed är stora gråtvalsen igång här i Sundsvall, där IKEA här hotas med avvikande kundkrets från Övik och uppåt, som annars åkt ner och tältat för att gå på varuhuset. Åh, det är så synd om Sundsvall som därmed förlorar kunder och chansen att bli Norrlands huvudstad. Eller inte. Att anklaga IKEA är ganska löjligt för ett stort företag som IKEA, med affärer i snart varenda landsända av världen, har väl vilken rätt som helt att etablera sig i vilken stad man vill. Framför allt borde det väl vara bra att stora företag i överhuvudtaget vill etablera sig i den norra delen av Sverige när politikerna söderut försöker svälta ut landsdelen.
Allvarligt, Stockholmspolitikerna sitter väl och skrattar åt hur desperata Norrland är i försöken att rädda sin landsända. Nu har ju Sundsvall chansen. Att etablera sig som nåt annat än staden där det ska vara en galleria i varenda hörn av stan med samma innehåll i alla. En stad med helt fungerande vård, skola och omsorg kanske?!

/JS11

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage