Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Regeringen räds Juholt i tunn budget | LP-skivan kryper ner i åldrarna! »

Annie Lööf - tillgång eller börda för Alliansen?
Stafrin | 23 September, 2011 19:32
Man kan undra om Alliansregeringen vet vad dom har gett sig in på när dom nu ska försöka välkomna Annie Lööf som en i de fyras gäng. Maud Olofsson avtackades igår och idag valde Centerpartiet en ny partiledare, vilket då till absolut ingens förvåning blir den 28-åriga Lööf. Om vi börjar med Maud Olofsson så kommer hon, som jag sa när hon annonserade sin avgång i juni, inte vara saknad av mig. Men medan Maud ändå var av bondebörd rent fysiskt, så kan man lugnt säga att med Annie Lööf, som kommer ur samma unga centergeneration som Fredrick Federley, så kommer Centern att vara längre bort från det som en gång var Bondeförbundet och landsbygdens talesparti än det nånsin varit, vilket inte vill säga lite om man ser på hur Maud Olofsson har skött partiet. Nån landsbygd finns väl knappt kvar snart. Numera är Centern självklart ett borgerligt Miljöparti. Sen om Centerns sen lång tid trognaste fansskara stannar kvar är en annan sak.
Men om Centern behöver en som är rapp i truten, kommer med kontroversiella förslag och kan föra sig i medierna för att klara sig kvar i riksdagen så har man valt rätt person till partiledare. Ur den synvinkeln kan man inte säga annat än att dom har tänkt rätt. Tro mig, Annie Lööf kommer att göra sig synlig under de närmaste åren! Hon har redan trampat på regeringskamraterna genom att skälla ut Jan Björklund för kärnkraften och hävda att Systembolaget ska skrotas, vilket går tvärt emot både Anders Borg och KD. Plus att hon för tre år sen var en av de tappra som gick emot regeringen och ville stoppa FRA-lagen. Så antingen blir Annie Lööf en tillgång för regeringen eller så blir hon en okontrollerbar pitbullterrier som ger sig på alla. Självklart är det sånt som behövs för att ett parti i en alliansformation som denna ska kunna synas utan att drunkna i moderaterna. Men om det sen hjälper alliansen i nästa val får framtiden utvisa.

/JS11

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage