Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Tankar kring Juholt och den mediala hanteringen | Wall Street-protester från två olika världar »

Juholtaffären ger en bitter eftersmak
Stafrin | 14 Oktober, 2011 21:40
Efter enormt mycket om och men så valde man att trots allt behålla Håkan Juholt som partiledare och åklagaren beslutade att nåt brott inte kunde bevisas, så nu är alla nöjda och glada då... Håkan Juholt är inte längre misstänkt, media har fått sina feta rubriker och pengar som man tjänat på detta, socialdemokraterna slipper leta efter en ny ledare och väljarna får andra nyheter att läsa om. Samtidigt har det för alla också varit en viss Pyrrhusseger. Juholt kommer att få ett elände att bygga upp sitt namn igen, media får nu gå tillbaka till att leta upp nåt annat/annan att förfölja, socialdemokraterna får klia sig i huvudet över hur man ska få tillbaka dom förlorade väljarna och väljarna får fundera på om de vågar lita på Juholt. Undra vem som har det värst.
Det är en risk socialdemokraterna tar när dom väljer att lita på Juholt. Samtidigt kan jag förstå om man inte vill att mediadrevet ska styra partiets val av partiledare, för eftersom det är en borgerligt styrt medielandskap vi har så finns det inget som säger att en ny partiledare skulle komma lindrigare undan. Har han/hon inget skelett i garderoben så bygger Aftonbladet och Expressen så gärna ihop ett. Samtidigt så är Juholts namn ordentligt sargat i kanten och han är inte direkt oskyldig till anledningen heller. Han ska nu försöka bygga sig ett namn som POLITIKER och lyckas med det Mona Sahlin inte lyckades med på 15 år, att framstå som trovärdig trots en medieskandal som varenda en snackat om sen den hände. Att framstå som en ledare för ett parti som säger sig stå på arbetarnas och dom svagas sida efter det som just hänt. Och på det försöka vinna valet om tre år från en Fredrik Reinfeldt som till skillnad mot Juholt är en som har mest förtroende av politikerna hos folket enligt alla omröstningar. Om socialdemokraterna valt att byta partiledare så är det fullt möjligt att det skulle ha blivit ett elände att hitta en ny, men man hade i alla fall haft en chans att kanske hitta nån som kunnat ta nya tag och vandra vidare på en ny väg. När Juholt började så var vi några som såg honom som nåt nytt som kanske innebar en förändrig mot Göran Perssons buffelstil och Mona Sahlins skandalomsusade ryckte. Nu är han nere på samma nivå själv, kanske till och med lägre, och ska försöka klättra upp ovanför av egen kraft. Och han får inte så många chanser till för minsta lilla fel igen så tvivlar jag på att distrikten är lika nådiga som de trots allt blev till slut nu.
Samtidigt så har de senaste veckans nyhetsflöde visat på ett minst sagt snuskigt utnyttjande av den makt som den tredje statsmakten har. Man har visat att man på nolltid har möjlighet och ska förstöra en människas karriär oavsett vad sanningen är eller inte. Och är personen i fråga ett eventuellt hot mot tidningens partipolitiska färg så behövs ingen sanning. Att politiker från alliansen själva har gjort samma sak som sosseledaren kan man endast notera längst ner i hörnet, det är oviktigt! Sen kan man gömma sig bakom yttrandefriheten och man får alltid rätt. Men det är en utveckling som är minst sagt skrämmande och inte alls demokratisk! Jag tycker denna krönika i DN av Kajsa Ekis Ekman är mycket tänkvärd och läsbar! Betänkt vad som har hänt när det sen är val om tre år. Vem är det som bestämmer vad som hamnar i valurnan egentligen? Du eller Expressen eller Aftonbladet? När valet kommer 2014 så kommer detta att dras upp igen, var så säker, och målas upp som en stor anledning enligt media till att Reinfeldt borde sitta kvar. Hela affären som pågått under hela veckan nu har från alla håll och parter lämnat en illamående känsla och en bitter smak i munnen.
Så välkommen tillbaka till verkligheten, Juholt, och lycka till! Du behöver det!

/JS11

Intressant?
 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Jari | 15 Oktober, 2011 10:09

Juholt har inte gjort någåt fel rent brottsligt sett, att han har slarvat så som flera centerpartister och eventuellt fler i andra partier är klart, så det är fel att sätta honom i skampålen när alla politiker har samma ersättningar, för det är ersättninagrna som sticker folk i ögon men då ska man dra alla poliker över samma kan och inte peka ut en enskild politiker.

Jag har fullt förtroende för Juholt fortfarande, jag låter inte ett drev eller jantelagen styra vad jag tycker.

Åklagaren ansåg att det inte fanns något brottsligt som Juholt har gjort och det kan alla själva se. Om man sen anser att plitiker får för mycket betalt och för myckete andra ersättningar det är en annan sak och det gäller alla politiker och inte bara Juholt.

Sahlin fick utså mycket felaktig kritik, skulle det vara rättvist så borde alla dra upp Borgs och Reinfeldts svarta löner lika ofta. Men som du skriver, högermedia bestämmer och sånt får inte diskuteras.

(no subject) [Reply]
Stafrin | 15 Oktober, 2011 10:59

Huruvida han gjort nåt med uppsåt egentligen (vad som hände bakom kulisserna) lär vi troligen inte få reda på. Men jag tycker att han, som ändå är en erfaren politiker, borde ha haft lite koll på reglerna, och Emil Källström med förstås.
Men däremot hoppas jag att han reder ut det, för Sverige behöver både ett trovärdigt alternativ till Alliansen under valet och en kursändring inom politiken.

/JS11

(no subject) [Reply]
Jari | 15 Oktober, 2011 12:18

Viktor Tullgren förklarar det bra http://viktor.tullgren.net/2011/10/13/storyn-om-juholts-fusk-ar-en-medialogn/

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage