Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Juholtaffären ger en bitter eftersmak | Inget är som hemma... »

Wall Street-protester från två olika världar
Stafrin | 15 Oktober, 2011 19:52
Wall Street-protester har pågått runt om i världen. Förvisso en väldigt hedersvärd insats jag gärna ställer upp på, så länge man gör en lugnare mer laglig variant, som i Stockholm. Det är bra att äntligen få se folk som är missnöjda och som vågar göra nåt åt girigheten som går över alla gränser i världen just nu. Däremot önskar jag att engagemanget var lite annorlundare i Sundsvall. Nu tror jag att själva lokala protesten inte var särskilt känd hos folket här. Man hade inte direkt basunerat ut med affischer här i stan utan PR hade förekommit i form av en kort notis i Radio Västernorrlands lokala nyheter.
Däremot när man såg på nyheterna hur det såg ut i Rom så kan man skratta åt två olika sorters engagemang, det mellaneuropeiska temperamentet och det norrländska lugnet.
Rom: Folk kastar sönderfönster, kastar facklor, gapar, skriker och polisen får springa och plocka folk per parti och minut. Förstörelsen är total!
Sundsvall: Ca 20 stycken personer sitter och står stillsamt i höstsolen på torget. Dom har några med tusch luddigt skrivna skyltar och några har fika med sig. Folk går förbi och tittar konstigt på dom som plötsligt valt att ha picknick på torget, men ingen säger nåt.
Två konstiga ytterligheter mot varandra. Undra vem som har haft det roligast och vem som tror sig ha påverkat mest.

/JS11

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage